ANMELDELSE: Cirkusrevyen 2022

Trods sygemelding er Cirkusrevyen stadig i mesterklassen

måtte sadle om før premieren, da blev sygemeldt fra sin afskedssæson, men den er stadig en revy fra øverste hylde.

★★★★★☆

To store revypersonligheder er væk fra den legendariske scene i teltet på Bakken. gav sin afskedssæson sidste år, hvor han blev hyldet af publikum og hædret af H.M. Dronningen. I år skulle have været Lisbet Dahls afskedssæson som både medvirkende og instruktør, men få dage før premieren blev hun sygemeldt.

Derfor bliver hendes sidste sæson i altså uden hende. Instruktøren sprang til og gennemførte de sidste, kritiske dages prøver i hendes sted. Og skuespiller , der også midlertidigt afløste i forrige sæson, har overtaget hendes plads på scenen for hele spilleperioden.

Og mon ikke udsigten til, at pludseligere end ventet skulle klare sig uden disse to flagskibe, gav anledning til bekymring i baglandet? Denne anmelder har i hvert fald grublet over, hvilke arvtagere man havde på lager.

Cirkusrevyen 2022
og . Foto: Henrik Petit

Men arven bliver løftet flot og stilsikkert af et hold, der absolut heller ikke er på ukendt grund. og er begge aldeles hjemmevante i revygenren og har flere vellykkede sæsoner bag sig i teltet. har siden sin første optræden i 1994 haft så mange sæsoner på Bakken, at man skal have hjælp til at tælle dem. Og både og har begge brilleret på flere andre revyscener i landet, før de dukkede op som ”de nye” i cirkusteltet.

Og det er ikke kun erfaringen, men også evnerne, der placerer lunt på toppen af dansk revy. De har det hele; fra store sangstemmer til imponerende skuespilteknik; fra grotesk slapstick til kirurgisk præcise replikker.

Niels Sechers usigeligt smukke scenografi folder sig blidt og luftigt ud over scenen som en svanes vingefjer. Og kostumieren beklæder karaktererne komisk uden at larme for meget, mens hendes gallakostumer i eksempelvis finalenummeret er glitrende grandiose.

Cirkusrevyen 2022
Foto: Henrik Petit

Koreografen giver revyen et globalt og moderne udtryk med sine dansenumre, der med elektronisk musik af , samt med røg og laserlys på scenen, bliver som en natklub i Miami, der møder modeugen i Paris – og med et pikant strejf af Berlins undergrund.

Jo, er stadig i mesterklassen. Måske lige nu uden en primadonna – i ordets positive betydning – men stadig med masser at ha' det i.

Teksterne er som altid forfattet af de bedste i landet. Med vanlig poesi får indrammet revyen med åbningsnummer og finale, der passer til de fængende melodier af revyens trofaste kapelmester . Og forfatterduoen Vase & Fuglsang bidrager igen med ordspil og forvekslinger, som kun få kan smede dem.

Cirkusrevyen 2022
, , og . Foto: Henrik Petit

og står bag den skarpeste sketch-tekst, hvor en borger kommer ind på Borgerservice for at få MitID. Men er det nu mit eller dit ID, der skal findes frem? Og skal man virkelig hjem at hente sit NemID for at kunne få sit MitID – det er da en skidt idé.

Vi får også en stribe fremragende parodier. laver igen i år en skræmmende præcis Mette Frederiksen. giver den rigeligt på promillen med sin uglede og beduggede Boris Johnson. Og og gestalter tilpas karikeret Pia Kjærsgaard og på den kolde partitop som de sidste to DF'ere.

Alt i alt får vi en revy fra øverste hylde. Og selvom ikke ser sin sidste sæson fra scenen, så kan hun som instruktør se tilbage på en vellykket forestilling, der bliver et smukt og velsat punktum for hendes 34 sæsoner i revyen.

spiller i Teltet på Bakken til den 21. august 2022.


Tekst og musik: , , , Vase & Fuglsang, , , , , , og | Iscenesættelse: med assistance fra | Kapelmester: | Medvirkende: , , , , m.fl. | Scenografi: | Kostumedesign: Koreografi: | Lyddesign: | Lysdesign: | Produceret af:

Del dette indlæg