ANMELDELSE: Daniel Lill – Glad i låget, Comedy Zoo Århus

Daniel Lills onemanshow gør dig glad i låget

Det nye onemanshow fra den jyske komiker , “Glad i låget”, er et meget underholdende show i en utrolig afslappet atmosfære.

★★★★★☆

Med “Glad i låget” leverer et comedyshow, der løser den helt særlige opgave, at vi skal føle, at alting sker nu og her. Intet er tilsyneladende forberedt, og dog er det meste særdeles morsomt. Selv når vi ikke griner højlydt, sidder vi med et fastfrosset smil på læben, fordi vi simpelthen bare bliver glade i låget.

Onemanshowet “Glad i låget” er det andet egentlige onemanshow i komikerens karriere. Han gjorde et gevaldigt indtog i stand-up-entusiasternes hjerter til Zulu Comedy Galla i 2011 med jokes om en due-bande i København og en billig undulat. Hans komik er finurlig og uforudsigelig, og så har den en tyk, tyk jyskhed, som gør både ham og hans shows uhøjtidelige og selvironiske.

Og på den måde bliver vi – i hvert fald i Jylland – ramt af hans komik. Vi ser os selv fylde traileren i Tysklands grænsebutikker, blive forvirret af engelsktalende ekspedienter i København og gå til lægen med småting, der sikkert bare skal have en uges tid til at gå i sig selv.

Helt tandløst er det heller ikke, når han sætter ord på vores allesammens stereotype angst, når der kommer en skægget, mørklødet mand ind i metroen med en stor rygsæk, der er forbundet med ledninger til en mobiltelefon. Selvfølgelig er manden ikke terrorist, men selvfølgelig ville vi alle tænke det samme.

Minimal scenografi og klubstemning

Scenografien er mildest talt overskuelig. Når vi ser onemanshows med stand-up-komikere, ser vi alt fra ingen scenografi til enorme designs. I “Glad i låget” har Lill pyntet det sædvanlige bagtæppe med fire bogstavsballoner, så der står G-L-A-D.

Det gør, at showet bibeholder den klubstemning, som det afslappede materiale lægger op til. Og det klæder ham godt. Han er en komiker, der har fuldstændigt styr på sit publikum og stemningen i rummet – og han boltrer sig rutineret i alle stemningsskift, der kommer fra publikum.

Dog kunne det ikke gøre noget med et lidt strammere greb omkring temaet for showet, ligesom det ikke gjorde noget at investere lidt flere tanker og måske endda midler i showets indpakning såsom intromusik og scenografi.

Det er ikke nødvendigt; stand-up har jo netop den styrke, at det kan klare sig uden al den slags. Men “Glad i låget” kunne godt bære en lille smule mere professionalisme i sit udtryk, når nu i så høj grad viser med sit materiale, at han er en professionel komiker.

er på turné med sit onemanshow indtil den 1. november 2018.

Del dette indlæg