ANMELDELSE: Den røde pimpernel, Sjællands Teater

Høj latterfrekvens i Niels Olsens "Den røder pimpernel"

Sjællands Teater byder på en virkelig morsom og velskabt farce med Niels Olsens musikalske og stærkt komiske udgave af ”Den røde pimpernel”.

5 ud af 6 stjerner

De er forelskede i farce hos Sjællands Teater, som for ottende gang byder på grotesk lystspil under åben himmel i Holbæk Museums baggård. Hvert år et nyskrevet stykke – tidligere med Flemming Jensen som den tilbagevendende forfatter.

Og forestillingerne har – i bedste forstand – lugtet langt væk af Jensen: Onkelhumor, magtkritisk satire, spøgefuldt sprogbrug og en gennemtrængende sarkasme har kendetegnet de seneste par sommerfarcer i Holbæk.

Eksempelvis var ”De fedtede fætre på Kærgården” i 2020 en herlig parodi på Morten Korchs samlede værker, hvor et landligt lokalsamfund svirrede om de mystiske citronfromager, der udgjorde forestillingens krimi-plot, mens førsteelskeren frejdigt sang "Ta’r du pis på himlens fugle".

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere