ANMELDELSE: Jul på slottet, Odense Teater

Smuk og levende opsætning af juleklassikeren ”Jul på slottet”

Martin Miehe-Renards teaterversion af ”Jul på slottet” på Odense Teater vækker klassikeren til live i Benjamin la Cours prægtige scenografi.

5 ud af 6 stjerner

Martin Miehe-Renard, der blandt andet har stået bag alle fire Pyrus-julekalendere og en lang række populære familiefilm, er også en af manuskriptforfatterne til ”Jul på slottet”, der første gang løb over tv-skærmene i julen 1986. En julekalendernes nestor, kunne man vel kalde ham. Nu har han omformet julekalenderen til en sjov, stemningsfuld og – ikke mindst – smuk teaterversion på Odense Teater.

”Jul på slottet” handler om et lille krigs- og kriseramt kongerige, der er på tærsklen til rabundus.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere