ANMELDELSE: Kærlig hilsen hadet, Teater Republique

Overfyldt monolog om had fænger ikke

Forfatter og dramatiker Tomas Lagermand Lundme skildrer en virkelighed i ”Kærlig hilsen hadet”, som publikum har svært ved at genkende.

3 ud af 6 stjerner

Vi begynder lige på og hårdt i Tomas Lagermand Lundmes monolog ”Kærlig hilsen hadet”, som fremføres som en iscenesat reading på Teater Republique.

Vi ser Vesterbrogade for os. Stedet i København, lige uden for hovedbanegården, hvor vores hovedperson – givetvis forfatteren selv – bliver overfaldet af tre mænd en vinternat. Vi hører lyden i kraniet og smager blodet i munden. Vi ser byen fra fortællerens perspektiv: nedefra.

”Jeg dør nu,” tænker han.

Situationen er dramatisk, konkret og markant. Men gerningsmændene løber væk.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere