Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard Foto: Thomas Petri

ANMELDELSE: Livet – hvor svært ka’ det være?, Aarhus Teater

Fra grav til vugge med Ellegaard og Lykkegaard. På Aarhus Teater giver “Livet – hvor svært ka’ det være” et morsomt og bevægende indblik i et venskab for livet.

5 ud af 6 stjerner

Kløgtigt og komisk skrevet af tekstforfatterduoen Vase & Fuglsang, samt de to medvirkende selv, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard, er “Livet – hvor svært ka’ det være” en sjælfuld teaterperle. Vi møder de gamle venner Tom og Alex – den ene lettere dement og den anden krumbøjet over en rollator. Herfra går det så mod lysere tider; forestillingens ti kapitler er nemlig spillet baglæns. Vi begynder med 10. kapitel, hvor de to venner er sammen i deres yderste alderdom, og vi slutter med 1. kapitel, hvor drengene mødes for første gang til en juletræsfest med hver sin slikpose.

Forestillingen er lille og let, scenografien er begrænset til det mest nødvendige, og kostumerne er på klassisk teatersportvis reduceret til eksempelvis en cardigan og et par briller. De to skuespillere, som har haft et langt parløb i Cirkusrevyen, har sammen med lige så Cirkusrevyen-rutinerede Vase & Fuglsang skabt denne forestilling med scenografi af Kirsten Brink.

Livet - hvor svært ka' det være?
Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard
Foto: Thomas Petri

Alting er så naturligt. Venskabet mellem Tom og Alex synes ægte med Ellegaard og Lykkegaard i rollerne, og replikkerne er naturlige for såvel dramatikken som skuespillerne. Der er ingen tvivl om, at holdets mange års samarbejdshistorik er medvirkende til, at forestillingen lykkes som teater. Og samtidig er manuskriptet underholdende, relevant og livsbekræftende for både unge og ældre.

“Livet – hvor svært ka’ det være” spillede på Aarhus Teater i perioden den 14. september til 14. oktober 2017.


Tekst: Vase & Fuglsang, Niels Ellegaard og Henrik LykkegaardIscenesættelse: Vase & Fuglsang | Medvirkende: Niels Ellegaard og Henrik LykkegaardScenografi: Kirsten BrinkProduceret af: Aarhus Teater

Livet - hvor svært ka' det være?
Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard
Foto: Thomas Petri

En mening om “ANMELDELSE: Livet – hvor svært ka’ det være?, Aarhus Teater

  • Pingback:Livet – hvor svært kan det være. Folketeatret – Randers Teaterforening

Lukket for kommentarer.