ANMELDELSE: Maskerade, Grønnegårds Teatret

Forelskelsesfuld "Maskerade" hos Grønnegårds Teatret

Ungdomsforelskelse og generationsopgør hyldes i Grønnegårds Teatrets moderne og konceptstærke opsætning af Ludvig Holbergs ”Maskerade”.

5 ud af 6 stjerner

Ludvig Holberg skrev komedien ”Maskerade” i 1724. Samme år blev maskerader forbudt, fordi disse fester mentes at føre til usømmelighed og hasardspil. Komedien synes dog ikke at være nogen kritik af de vilde fester, men tværtimod en hyldest til den stormende forelskelse, der ikke tager hensyn til rang og stand, samt til ungdommens opgør med gamle sæder og skikke.

Den konservative patriark, Jeronimus, har arrangeret en forlovelse imellem sin søn, Leander, og en ung kvinde ved navn Leonora. Men før de to forlovede møder hinanden, forelsker de sig hver især i en maskek

Dette kræver et premium-abonnement

Få ubegrænset adgang til mortenhede.dk ved at oprette et premium-abonnement. Prisen er 99,- kroner om måneden. Du kan opsige dit abonnement når som helst.

Med et premium-abonnement får du adgang til hele arkivet med over 1000 anmeldelser af teater, samt aktuelle og eksklusive artikler. Derudover er du med til at støtte den professionelle teaterkritik og teaterjournalistik.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere