ANMELDELSE: Nykøbing Falster Revyen 2022

Nykøbing Falster Revyen mestrer alle revydisciplinerne

Vi er vidne til en usædvanlig smuk, varieret og gennemført revy i dette års , hvor også de medvirkende er i topform.

★★★★★★

Sidste år var flyttet til videre rammer i en idrætshal af hensyn til afstandskrav og deslige. Nu er revyen tilbage på sit sædvanlige spillested, hvor vi sidder sirligt sammenklemt ved et halvt hundrede middagsborde i teatersalen. Vi kommer hinanden ved, som man siger.

Men trods den overhængende fare for, at man får en sidemakkers albue i nakken eller uforvarende tilter ud over en forhøjning i gulvet, så sidder man godt. For byder på en overvældende æstetik med Niels Sechers smukke art deco-inspirerede scenografi, der ligner en funklende million, mens og hans orkester spiller op til en musikalsk overlegen sommerrevy.

Vi er desuden i selskab med et imponerende velsammensat hold, der supplerer hinanden fortræffeligt i alle revyens discipliner, og som synes at være ualmindeligt veloplagte i denne sæson.

Nykøbing Falster Revyen 2022
. Foto: Rune Buch

stortrives i rollen som den sindige mand, der nøgternt beskriver alle sine skavanker med et væld af smukke formuleringer og grimme sammenligninger. Han sidder alene på en stol foran scenetæppet, og hans beretninger er så billedrige, at vi både kan dufte kaffen i hans køkken og se forrådnelsen i hans ben for os.

har sluppet lederrollen som revydirektør i og træder ind i som løsarbejder og revyens primadonna. Og hun brillerer i en majestætisk dronningeparodi, hun bevæger os i en vise om de sårbare sind, og hun imponerer os, når hun udfordrer den yngre revydebutant og musicalperformer i showdans.

– som de fleste småbørnsforældre genkender som Annas stemme i filmen ”Frost” – kommer også glimrende fra land i revyen, hvor hun foruden at synge fremragende også glider ubesværet ind i den sketchbårne revytradition.

har af flere omgange siden 1990'erne været banebrydende i dansk standup og underholdning. Nu er han virkelig i topform igen og imponerer især på Falster som straight guy, der lægger op til de andres pointer. Og det gør han simpelthen forbilledligt. Og så kommer det bag på os, hvor præcist han kan lyde som blandt andre Jørgen Leth, og Søren Ryge.

Nykøbing Falster Revyen 2022
, , , og . Foto: Rune Buch

trippeljobber igen i år som både medvirkende, tekstforfatter og instruktør. Vi lægger især mærke til hans åbningsnummer, hvor Nykøbing Falster Revyens 110 år lange historie fint og morsomt resumeres, samt hans nummer om de mange ministerrokader, der er ledsaget af en løjerlig koreografi og et stort portrætfoto af magtens Mette.

I øvrigt udmærker revyen sig ved at være sammensat af lutter gode tekster fra nogle af vores bedste revyforfattere. Og der er en flot balance imellem de lokale og de nationale numre, de satiriske og de gakkede, de musikalske og de verbale, samt de moderne og de traditionelle numre.

Vi kommer godt omkring på revypaletten, hvor den stille monolog går hånd i hånd med parodierne og det musikalske festpotpourri af ABBA-sange. Og vi er på alle måder vidne til en smuk, sjov og særdeles gennemarbejdet revy.

spiller til den 20. august 2022.


Tekst og musik: , , , , , , , , , , Vase & Fuglsang, , m.fl. | Iscenesættelse: | Kapelmester: | Medvirkende: , , , og | Scenografi: | Kostumedesign: | Koreografi: | Lysdesign: | Lyddesign: og René Pedersen | Produceret af:

Del dette indlæg