ANMELDELSE: Odense Sommerrevy 2021

Revysæsonen skydes storartet i gang i Odense Sommerrevy

Mette-mor rimer på massemord i Odense Sommerrevys vellykkede start på revysæsonen, hvor revyhistoriens største penis også kiggede forbi.

★★★★★☆

Jeg var ærligt talt nervøs for at tage til i år. Ikke nok med, at det er den første efter-corona-revy og dermed en mere end almindelig tiltrængt ventil for vores frustration over og bekymring for rigets tilstand. Det er også et stjernespækket hold med revydebutanten som det helt store blikfang. Forventningerne er med andre ord i top, og risikoen for skuffelse er overhængende.

Vi lægger desværre også lidt svagt fra land med nogle mindre opsigtsvækkende numre om klima, som naturligvis er et både aktuelt og presserende emne, men som virker noget desorienterende efter 14 håndsprittede måneder. Vi er jo lige ved at sprænges af forventninger til en spydig Mette Frederiksen-parodi.

Men halvvejs inde i første akt vender det. Det begynder ved revydirektør Lars Arvads vise om, at han blev udnævnt til Årets Fynbo, hvor budskabet er, at mere vil have mere. Det nummer er især morsomt for revyens faste gæster, der husker hans vise i 2019 om, at han skuffende nok ikke var blevet valgt til Årets Fynbo dét år.

Odense Sommerrevy 2021
Foto:

Herefter følger nummeret ”Dansen med corona”, der bliver et anslag til en perlerække af gode indslag om både corona, klima og sexisme. Og på ægte revymanér kulminerer det hele i en musikalsk hyldest til den afdøde shubber, Michael Bundesen.

Sikke en debutant

Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet – eller rettere om i teltet. Han har stået på store musicalscener i det meste af verden, spillet film og teater, sunget til julekoncerter og Dansk Melodi Grand Prix. Skal han nu også til at være sjov på revyscenen?

Odense Sommerrevy 2021
Foto:

Han bliver klogt sat ind i roller, der ikke kræver fysisk eller replikmæssig komikersnilde for at få grinet hjem. For eksempel er han god som politimanden i Jan Svarrers tekst om at arbejde hjemmefra, hvor han arresterer skurken over telefonen. Her er det , der som hjemmearbejdende indbrudstyv tager sig af det gakkede udseende, mens Jan Svarrers tekst selv klarer pointen.

Således kommer Stig Rossens skuespillerevner fint i spil, uden at han bliver for udfordret som debuterende komiker i revysammenhæng. Samtidig er han en enorm kapacitet som sanger, hvilket vi hører flere velsungne eksempler på.

En revy med overskud

Apropos kapacitet, så ville tilfældet, at revyen i år er udvidet med en ekstra skuespiller. Hele seks medvirkende er der. Og med , og på scenen har man fået samlet nogle enorme revysuperkræfter. Det giver en revy med overskud og alsidighed, som bliver klogt udnyttet i Joy-Maria Frederiksens lige så rutinerede iscenesættelse.

Odense Sommerrevy 2021
. Foto:

Jeg skal ikke fortabe mig for meget i de enkelte numre her, men blot konstatere, at revyen kommer godt omkring tidens vigtigste emner og holder sig ikke tilbage for at sende et par velplacerede ørefigener afsted til Mette-mor og andre toppolitikere.

Vi andre slipper heller ikke afsted uden lidt selvkritik, og det handler især om hænder på lår og ligegyldighed over for klimaproblemerne. Og så fik vi vist også sendt revyhistoriens største penis hen over scenen i en vanvittig vinterbadersketch. Sådan!

spiller i Odense til den 14. juni 2021, samt i Aalborg i uge 34.


Tekster og musik: , Morten Wedeldahl, Vase & Fuglsang, , , , , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: Medvirkende: , , , , og Scenografi: Koreografi: | Lysdesign: Lyddesign: | Produceret af:

Del med dit netværk