ANMELDELSE: Oh Happy Day, Folketeatret

Vi får en lille flig af fællesskabet med hjem fra "Oh Happy Day"

Folketeatrets "Oh Happy Day" er på overfladen en jordnær gospelkomedie, men de skæve karakterer bærer på mere end tomme komediekalorier.

5 ud af 6 stjerner

Gospel er blevet noget, som man går til som en hobby på lige fod med badminton og petanque. Man bliver glad i låget af at synge sammen, og så er der rytme og schwung i det. Men mon ikke der ville brede sig den samme stilhed i de fleste danske gospelkor, som der gør i komedien “Oh Happy Day”, da den amerikanske pastor Moses Jackson spørger medlemmerne i provinskirkekoret, om de tror på Jesus? Så er det altså om at have en nogenlunde plausibel teologisk søforklaring parat.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere