ANMELDELSE: Pejseshow 2020, Hotel Pejsegården

Publikum modarbejder et i forvejen ringe ”Pejseshow 2020”

Selv med et veloplagt publikum havde ”Pejseshow 2020” været af skuffende kvalitet i forhold til den kapacitet, der står på scenen.

★★☆☆☆☆

Hvad kan skuespillerne egentlig forvente af os som publikum? Det spørgsmål blev pludselig relevant på Hotel Pejsegården i Brædstrup, hvor Pejseshow denne fredag aften har spillet for det værst tænkelige publikum.

Det gælder selvfølgelig ikke dig, kære læser. Du kunne ikke finde på at sidde med korslagte arme og se stort på den forpligtelse, som du også har til at bidrage med den gode stemning. Men det var, hvad gæsterne på Pejsegården gjorde til forestillingen en uge efter premieren.

Man siger, at det aldrig er publikums skyld, hvis et show eller en forestilling bliver dårlig. Men denne aften opfører publikum sig som små børn, der ikke har fået deres vilje. Publikum nægter allerede fra forestillingens begyndelse at hjælpe de fire medvirkende det mindste. Og publikum skulle skamme sig!

Gør sig ikke umage

Det hjælper til gengæld heller ikke på den gode stemning, at de medvirkende – særligt – gør grin med os ved at sige, at de sporadiske klap fra salen lyder, som om nogen tabte en pose vingummier på gulvet.

Endnu mindre hjælper det, at de medvirkende fra begyndelsen ligner nogle, der hellere ville hjem, end at prøve at gøre det til en god aften for os alle. Og det sidste søm hamres i kisten, da de i anden akt simpelthen har opgivet at gøre sig umage.

Hvis publikum skal gide at være her, så skal skuespillerne da også.

Nu kan det hurtigt komme til at lyde, som om bedømmelsen bliver trukket ned på grund af denne ene dårlige aften. Men det er ikke tilfældet. Tværtimod får man lyst til at give holdet en ekstra stjerne af ren sympati.

Bidder af kvalitet

Men ”Pejseshow 2020” er simpelthen for ringe. Det gælder især, hvis man sammenligner med sidste års show, og hvis man i øvrigt tager den enorme kapacitet, der står på scenen, i betragtning.

Og vi mærker da også bidder af stor kvalitet. Særligt i de musikalske numre, hvor sangstemmerne og orkestrets ledsagelse er på et skyhøjt niveau.

Men teksterne er generelt elendige. Showets konceptuelle ramme, der skal efterligne et talkshow og andre tv-formater, flagrer ufærdigt i luften. Og det virker, som om showets instruktør, , i bedste fald har sovet under prøverne.

Vi grinede af nogle af Gordon Kennedys tekster og Christine Astrids levering af dem. Men ellers var der ikke meget sjov at komme efter. Der er tilsyneladende blevet taget nogle hurtige beslutninger, og så har man ukritisk taget dét med, som man nu kunne nå at få færdig til premieren.

Om vi også her kan give corona skylden, kan vi kun gætte på. Men ufærdig er, hvad årets Pejseshow ser ud til at være.

“Pejseshow 2020” spiller på Hotel Pejsegården til den 14. november 2020.


Tekst og musik: , , , , , , Vase & Fuglsang, , og m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , og | Kapelmester: | Koreografi: | Kostumer: | Produceret af:

Del dette indlæg