ANMELDELSE: PLATT-FORM – En smule i overkanten, Musikhuset Aarhus

Alt for meget og lige tilpas

Satiregruppen med , og besøger med showet “En smule i overkanten”.

★★★★★☆

Det Reumert-nominerede satireshow “En smule i overkanten” fra 2017 fra gruppen , kan stadig opleves på turné. Det er et morsomt, intelligent og ikke mindst medrivende show af og med skuespillerne , og .

Med sketch-agtige dialoger, comedy-monologer og musikalske indslag tager de tre fat på snart sagt alt, hvad et satireshow kan indeholde. Der er både Britta-skandale, #metoo, SoMe, religion, flygtningekrise og meget mere. Showet er pumpet op med aktuelle emner, men uden at være for meget – måske kun en smule i overkanten.

Det smukke er, at der ikke er grund til at skrive en hel sketch om flygtningesituationen, hvis man kan nøjes med at flette en enkelt linje ind i en sketch, hvor de synger: “Flygtninge kommer vrimlende, hen over diger trimlende.”

For hvad er det, god satire skal kunne? Det skal selvfølgelig underholde, men det skal også sætte tanker om samfundet og vores politiske ståsted i gang. Og sjældent, omend nogensinde, er flygtningesituationen blevet behandlet så kortfattet og dog hamrende spydigt, mens den sender en latterbølge i tsunamistørrelse igennem salen. Vi griner højt, men vi bliver også ramt lige midt i hjertet.

Sådan er indholdet i PLATT-FORMs show; uhøjtideligt og kompromisløst, med et skarpt blik for satirens potentiale og en bred palet af komiske, musikalske og dramatiske virkemidler. De danser i perfekt platte og dog avancerede koreografier af Frederiksen, og kostumedesignet af  er sublimt – det er alt for meget og samtidigt lige tilpas.

Desværre forvirres helhedsoplevelsen af et lyddesign, der ikke er på niveau med resten af forestillingen. De musikalske arrangementer bliver overarrangerede, så sangstemmer og instrumenter mudrer sammen i lydbilledet, og samtidigt er niveauerne i lydafviklingen denne aften for ujævne.

Men PLATT-FORMs “En smule i overkanten” er satire, der vil mere, end det meste satire. Og alligevel er det humoren, der er midlet. Lehfeldt, Fauerby og Høybye er en stjernetrio, der minder os om, at underholdning ikke nødvendigvis er uden holdning.


Af og med: , og Koreografier: Frederiksen | Kostumedesign: Produceret af:

Del med dit netværk