PLATT-FORM med Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby Foto: Oliver G. Hoffmeyer

ANMELDELSE: PLATT-FORM – En smule i overkanten, Musikhuset Aarhus

Alt for meget og lige tilpas

Satiregruppen PLATT-FORM med Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby besøger Musikhuset Aarhus med showet “En smule i overkanten”.

5 ud af 6 stjerner

Det Reumert-nominerede satireshow “En smule i overkanten” fra 2017 fra gruppen PLATT-FORM, kan stadig opleves på turné. Det er et morsomt, intelligent og ikke mindst medrivende show af og med skuespillerne Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby.

Med sketch-agtige dialoger, comedy-monologer og musikalske indslag tager de tre fat på snart sagt alt, hvad et satireshow kan indeholde. Der er både Britta-skandale, #metoo, SoMe, religion, flygtningekrise og meget mere. Showet er pumpet op med aktuelle emner, men uden at være for meget – måske kun en smule i overkanten.

PLATT-FORM - En smule i overkanten
PLATT-FORM med Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye
Foto: Oliver G. Hoffmeyer

Det smukke er, at der ikke er grund til at skrive en hel sketch om flygtningesituationen, hvis man kan nøjes med at flette en enkelt linje ind i en sketch, hvor de synger: “Flygtninge kommer vrimlende, hen over diger trimlende.”

For hvad er det, god satire skal kunne? Det skal selvfølgelig underholde, men det skal også sætte tanker om samfundet og vores politiske ståsted i gang. Og sjældent, omend nogensinde, er flygtningesituationen blevet behandlet så kortfattet og dog hamrende spydigt, mens den sender en latterbølge i tsunamistørrelse igennem salen. Vi griner højt, men vi bliver også ramt lige midt i hjertet.

Sådan er indholdet i PLATT-FORMs show; uhøjtideligt og kompromisløst, med et skarpt blik for satirens potentiale og en bred palet af komiske, musikalske og dramatiske virkemidler. De danser i perfekt platte og dog avancerede koreografier af Steffen Hulehøj Frederiksen, og kostumedesignet af Nicholas Nybro er sublimt – det er alt for meget og samtidigt lige tilpas.

PLATT-FORM - En smule i overkantenPLATT-FORM - En lille smule i overkanten
PLATT-FORM med Laus Høybye, Jakob Fauerby og Mille Lehfeldt
Foto: Oliver G. Hoffmeyer

Desværre forvirres helhedsoplevelsen af et lyddesign, der ikke er på niveau med resten af forestillingen. De musikalske arrangementer bliver overarrangerede, så sangstemmer og instrumenter mudrer sammen i lydbilledet, og samtidigt er niveauerne i lydafviklingen denne aften for ujævne.

Men PLATT-FORMs “En smule i overkanten” er satire, der vil mere, end det meste satire. Og alligevel er det humoren, der er midlet. Lehfeldt, Fauerby og Høybye er en stjernetrio, der minder os om, at underholdning ikke nødvendigvis er uden holdning.


Af og med: Jakob Fauerby, Laus Høybye og Mille LehfeldtKoreografier: Steffen Hulehøj FrederiksenKostumedesign: Nicholas NybroProduceret af: PLATT-FORM

PLATT-FORM - En smule i overkanten
PLATT-FORM med Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby
Foto: Oliver G. Hoffmeyer