ANMELDELSE: Revyen i Helsingør 2023

Der er gået nyhedsforstoppelse i Revyen i Helsingør

vil for meget på én gang med et væld af ufokuserede numre og for lidt af dét, de i virkeligheden er bedst til.

★★★☆☆☆

Selvom halvdelen af revyholdet i Helsingør er skiftet ud til denne fjerde sæson, så understreger åbningsnummeret alligevel, at vi igen i år har med et særdeles musikalsk og velsyngende hold at gøre. Desværre er der alt for langt imellem de musikalske numre, og så er der ellers tvangsfodring af nyhedsoverskrifter for resten af pengene.

Selvfølgelig er aktualitet et grundelement i en revy, ligesom politiske holdninger og lidt let provokation altid er velkomment. Men hos bliver det for ufokuseret og tætpakket, så vi allerede efter få numre sidder med holdningsforstoppelse og savner noget at skylde efter med.

I nummeret “Her er København”, der går igen i både første og anden akt, hvor en radiostemme a la Johannes G. Sørensens stemme fra BBC under Anden Verdenskrig opridser danske nyheder for de ukrainske soldater. Det bliver altså som en kavalkade af aktuelle vittigheder i kortform, som kommer godt rundt om alt, hvad der er sket i det forgangne år. Hvad de ukrainske soldater overhovedet skal bruge de informationer til, er et konceptuelt kuriosum.

Den slags kavalkade-numre er ofte et greb, man kan bruge for at få lidt aktualitet ind i revyen i 11. time, når man opdager, at resten af numrene mest er gak og løjer. Men hos er disse kavalkade-numre omsluttet af andre numre, der også skyder med spredhagl mod aktuelle emner lokalt såvel som nationalt. Og så tager det altså hurtigt overhånd.

Ellers har revyen holdt fast i sin intention om at være til den formbrydende og lidt til den groteske side, hvilket de stadig gør udmærket. Særligt er vidunderligt overkarikeret mimisk, hvilket fungerer formidabelt. Og er et overflødighedshorn af kunster, når han både synger viser, skriver tekster, spiller gal turistchef og spiller instrumenter.

Men blandt de meget ufokuserede og ensformige numre, der altså alle synes at handle om alting på én gang, finder vi små perler af musikalske numre, som stadig er revyens styrke. Man ønsker bare, at de ville gøre mere af dét og meget mindre af det andet.

Revyen spiller i Industriforeningens Teatersal i Helsingør til den 1. juli 2023.


Tekst og musik: , , , , , , , , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Kapelmester: | Medvirkende: , , og Produceret af:

Del med dit netværk