ANMELDELSE: Platt-Form, Musikhuset Aarhus

Er det nye sort, eller er det bare et nylakeret, brunt punktum? I hvert fald er der rent genremæssigt intet nyt under solen hos , i forhold til hvad vi tidligere har set af comedy-varieté-shows. Men både indholdet og udførelsen var til UG!

★★★★★☆

Hvad får man, hvis man sætter en tidligere barnestjerne, en tv-serie-kendis og en typisk birolleskuespiller sammen på en scene? I dette tilfælde får man i samme rækkefølge en sublim sangstemme hos , en timingens elegantier hos og en komikkens tusindkunstner hos . Altsammen sagt i sin bedste betydning!

Og når kan man tillade sig at omtale f.eks. Fauerbys adskillige år som skuespiller i mindre film- og tv-biroller, så er det i højeste grad fordi, de selv bringer det på banen i showet. Lehfeldt får en verbal ørefigen af , da han siger, at hun kun havde ét surt ansigt igennem 24 afsnit af tv-serien “Lykke”, og Høybye bliver drillet for aldrig at kunne komme af med rollen som Krumme. Der er fuld skrue på selvironien, og det er hylende morsomt for os, der kan følge med.

Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby Foto: Oliver Hoffmeyer
, og
Foto: Oliver Hoffmeyer

For aldergruppen blandt publikum er overraskende bred, og ved siden af mig sad tilfældigvis en gruppe teenagere, der ikke vidste, hvad Laus Høubye var kendt for, hvilket for os andre – også for de ældste publikummer – selvfølgelig er helt indforstået. En af de mest kulturelle i teenage-mængden måtte hviske til sidemanden: “Det er ham, der er Krumme.”

Helt galt går det for teenagerne, når 90'er-medleyet kommer, og musikken fra dengang virker lige så fjern for de stakkels 15-årige, som da den barok-entusiastiske kontratenorsanger () synger en Händel-arie fra 1700-tallet. Til gengæld sad kvinderne foran mig og decideret græd af grin, og endnu et par sæder væk sad det grå guld og fik mavekramper af Jakob Fauerbyes succes-coach-karakter.

Teksterne i er på et usædvanligt niveau. Så tidsnære i sproget, så lyriske og så fucking true! På overfladen virker de harmløse, men deres tekster er i næsten hver eneste sketch en skideballe til os allesammen – hvis vi altså gider at høre efter teksten. Det er, må jeg sige, anbefalelesværdigt at gøre, hvis du skal se . Det er deres tekster, der løfter dem fra Det Brune Punktum. Som de i øvrigt ikke ønsker sammenligning med ifølge én af deres sange – men alternativet er Linie 3.

er i øjeblikket på turné i landet og kan blandt andet opleves på tirsdag i .


Medvirkende: , og

Del med dit netværk