ANMELDELSE: Spilleren, Betty Nansen Teatret

Der er sikker gevinst i "Spilleren" på Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatrets version af Dostojevskijs ”Spilleren” byder på to timers underholdende teater om kynisme, griskhed og forfængelighed.

5 ud af 6 stjerner

Penge er ikke alt. Men for de rige liebhavere på casino- og spahotellet Roulettenburg er penge lig med at findes. Det står tilbage som den absolutte overskrift på forestillingen ”Spilleren” på Betty Nansen Teatret, hvor dramatiker Line Knutzon har dramatiseret Fjodor Dostojevskijs roman med samme titel.

Vi møder den fallerede general, der forsøger at spare, hvor han kan, uden at nogen opdager, at han er flad. Når han bliver taget i at bestille et glas postevand, så skejer han ud med cocktails til alle.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere