ANMELDELSE: 24 låger med Jensen, Svalegangen

Der er julehygge og anekdote-tid på Svalegangen, når går på scenen som både foredragsholder og komiker i “24 låger med Jensen”.

★★★☆☆☆

er tv-mand, grødnisse, forfatter, grønlandsentusiast og meget mere. Han står lige nu på scenen på med et juleforedrag/-onemanshow, hvor han kombinerer anekdoter med sketches. Det er især Nissebanden, der er omdrejningspunktet i showet, hvilket passer sig ganske udmærket i et juleshow, hvor scenografien er et juletræ og røde teaterlamper, og proscenium er pyntet med gran og julekugler.

Og forestillingens formål må primært være at give publikum mulighed for et hyggeligt og fornøjeligt foredrag med Jensen, hvor vi genser nogle af hans klassiske monologer som for eksempel “Talepædagogen”. Det hele er pakket ind i et 24 lågers-koncept, hvor hver låge – projiceret på et lærred på scenen – gemmer på et lille videoklip. Sammenkoblingen mellem lågens klip og den efterfølgende anekdote er til tider en anelse uklar, men til gengæld er Jensens moralske og politiske pointer helt klare.

Flemming Jensen Foto: Pressebillede

Foto: Pressebillede

Og er i sig selv en fornøjelse at høre på. Han sidder lidt anstrengt i begyndelsen og forsøger at sætte et højt tempo fra starten, som desværre kun gør både publikum og ham selv småforpustede. Det er tydeligt at mærke på vej igennem første halvdel af aftenen, at jo mere han falder til ro på scenen, des mere lader også publikum sig underholde. Før pausen kommer vi til Grønland, og Jensen priser den grønlandske ungdom og inviterer i samme omgang den unge grønlandske Malou på scenen til et par duetter. Her møder vi først rigtigt Jensen personligt, som vi blev lovet fra begyndelsen.

I programmet var vi blevet lovet, at vi kom ind på det nære og vidtrækkende venskab imellem og nu afdøde Jesper Klein – en sekvens jeg havde store forventninger til, fordi vi også her vil kunne opleve Jensen fra en mere personlig side. Dette venskab blev illustreret med en billedkollage på lærredet akkompagneret af en sang i højtalerne, som de to har sunget sammen. I de tre minutter er ikke selv på scenen, og bagefter kommer han på scenen, showet går videre, og ikke et ord er sagt om Jesper Klein.

På premiereaftenen var der desuden en række skønhedsfejl, som, nå ja, kan ske for selv den bedste. Der var dog en hel del af dem, og samtidig så man Jensen skæve ned i sine stikord igennem hele forestillingen. Måske ville en prøve eller to mere forud for premieren have været på sin plads, men er der en mand, der kan hyggesnakke sig igennem en god gammeldags fejl, så er det .

Forestillingen “24 låger med Jensen” spiller på frem til den 19. december 2014.


Af og med:

Del dette indlæg