ANMELDELSE: 46 + 1, Aalborg Teater

Eksperimentarisk scenekunst med Aalborg Teaters "46 + 1", hvor otte medvirkende med Downs Syndrom gør os klogere og gladere.

5 ud af 6 stjerner

På loftet af Aalborg Teater, på Mindste Scene, spiller forestillingen "46 + 1", som tager mikroskopet frem og stiller skarpt på det ekstra kromosom, der giver handicappet Downs Syndrom. I et borgerscene-lignende koncept er der otte medvirkende med Downs og en såkaldt normal medvirkende: skuespiller og iscenesætter Martin Ringsmose.

Forestillingen er sammensat af enkelte, nummerede scener, der tilsammen danner en undersøgende kollage. Eksempelvis ser vi Martin Ringsmose afklæde sig synkront med én af borgene i scenen "#10 - Krop". På samme måde ser vi ham efterligne en anden borgers sang i scenen "#4 - Sang". Og vi ser borgerne udstille sig selv i scenen "#2 - Montre", hvor de manifesterer yderlighederne af vores værste fordomme ved at skære grimasser og sige dyrelyde.

Aalborg Teater : 46 + 1
Foto: Allan Toft

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere