ANMELDELSE: Bedste barnepiger, Riddersalen

“Bedste barnepiger” er skøn historiefortælling i Lorrys Have

Riddersalens udendørsforestilling “Bedste barnepiger” er endnu en fantasifuld og sød fortælling, der fint inddrager sande, lokale historier.

★★★★☆☆

Igen i år kan Frederiksbergs for børn og voksne opleve en hjertevarm, fantasifuld og lokalt forankret fortælling i Lorrys Have. Riddersalens udendørs sommerforestilling foregår rundt om den lille kiosk i parken foran teatret, og endnu en gang er det skuespillerne og , der står for eventyrlighederne.

Sidste sommer imponerede de denne anmelder med forestillingen “Stille stemmer”, hvor to gardister fra Frederiksberg Garden er kommet på afveje fra resten er orkestret. Mens de venter på deres venner, fortæller de glemte historier fra Frederiksberg igennem tiderne.

I dette års forestilling, “Bedste barnepiger”, møder vi to professionelle børnepassere, som har set til Frederiksberg-borgernes børn i umindeligetider. Men børn bliver ikke længere passet, som de gjorde i gamle dage, så de to barnepiger har ikke nogen at børn at pleje med sine varme hænder. Barnevognen er tom, og legetøjet og bamserne på hylderne i de underjordiske gange, står urørte hen.

Hvad gør man med den kærlighed og omsorg, som man ikke kan komme af med? Og hvorfor er den ene af barnepigerne pludselig så interesseret i godbidder?

, der igen i år har stået for manuskriptet, får skabt en tilgængelig fortælling, da dramaturgisk bygger op mod afsløringen af den ene barnepiges hemmelighed. Og instruktør har igen iscenesat en fin forestilling i gadeteaterformat med masser af bevægelse, energi og fantastiske effekter.

De to skuespillere formidler historien formidabelt. Når barnepigerne fortæller om, hvordan deres børnepasning har stået på siden tidernes morgen, og hvordan der er gravet tunneler under Frederiksberg – helt ned til chokoladebutikken og ostehandleren – så går det lige direkte i vores forestillingsevne.

Og når de fortæller om den 15-årige Palle Huld, som rejste jorden rundt på 44 dage – der også er en sand historie – og om de lokale kirsebær tre, der for nyligt var i medierne, fordi små børn fik kirsebærsten i næsen og skulle indlægges, så mærker vi igen de lokale, aktuelle såvel som historiske vingesus.

har altså skabt en konceptuel perle med deres sommerforestillinger for børn, som fortæller gode og poetiske historier, mens de står på skuldrene af fortiden. Og det er i høj grad takket være og Ragnhild Kaasgaards samspil, at historien år efter år får liv og sødme.

Bedste barnepiger spiller ved på Frederiksberg til den 9. juli 2023.


Manuskript: | Iscenesættelse: | Medvirkende: og | Visuelt udtryk: og | Lyddesign: | Produceret af:

Del dette indlæg