ANMELDELSE: Best of Musical Starnights, Musikhuset Aarhus

En ellers lovende musical-hitparade i tysk-producerede “Best of Musical Starnights” er en omgang kvalificeret sjusk.

★★☆☆☆☆

Direkte fra Tyskland har produktionsselskabet importeret “Best of Musical Starnights”, der lige nu er på turné i Europa. Denne aften i og derefter i Koncertsalen i Tivoli København. 50 års musical-hits med 14 performere på scenen og – bliver der sagt i pressematerialet – mere end 250 forskellige kostumer. Der er altså lagt op til den helt store show-aften.

Der er da også gjort et velvilligt forsøg på at få det til at lykkes. Publikum synes at få vakt genhørsglæde ved omtrent hvert eneste nummer – omend publikum forholdt sig noget tøvende til det opsigtsvækkende medley fra den tyske musical-klassiker “Ich war noch niemals in New York”.

Musical Starnights

Desværre er musical en genre, der stiller store tekniske krav til sine produktioner – til gengæld får man lov til at slippe afsted med meget på drama-fronten. Den røde tråd igennem aftenen er ‘en fantasirejse igennem tiden og verden', og den præmis kan vi gå med til. Men når vi ser på forestillingen som musical-show, og ikke mindst på forestillingens lyd- og lysdesign, er der tale om en gedigen omgang sjusk.

Musikken, som er fundamentet i musicals, er indspillet på computer og afvikles på denne måde. Nuvel, man kan ikke altid have et orkester med på turné, og så er ‘on-tape' det eneste alternativ. Men der er ikke tale om en indspilning med orkester. Det er computerskabt musik, og det kan tydeligt høres. Især fordi niveauerne ikke passer til sangerne – nogle gange overdøver et diskret klokkespil sangeren, og andre gange kan man knapt nok høre et helt strygerorkester, fordi koret fylder for meget. Afslutningsnummeret, “We will rock you”, bliver spillet af nogle flade computer-guitarer, og den store finale får dermed en trist stemning af garageband.

De 250 kostumer er, hvad der fungerer allerbedst. Der er helt tydelige referencer til de originale musicals, og udtrykket er klart og rent. Koreografierne er i de fleste numre også ganske fornuftige – især når de er kopieret mere eller mindre direkte fra de originale musicals. Og det er jo udgangspunktet for aftenen – vi kommer for at få de største hits, og det må vel også indebære de kendte koreografier. Lyssætningen og videodesignet lugter lidt af 90'erne, men det har jo også sin charme. Der er lys i trappetrinene, følgespots og blå lyssøjler op i luften – og pastelfarverne fra “Hairspray” føler sig helt hjemme her.

Der er altså show for alle pengene – og performerne gør en kæmpe indsats. Ud af de 14 medvirkende er der et par stykker, der optræder forbløffende alsidigt og dygtigt. Der er nogle store sangstemmer i castet og bestemt også et højt teknisk niveau på danserne. Der er således tale om et tilfælde af sløseri fra folkene bag produktionen og ikke manglende evner på scenen. Og det hele får en mislyd af køretræt pengemaskine – også billetprisen taget i betragtning.

“Best of Musical Starnights” spillede i den 19. januar 2017 og spiller igen i Tivolis Koncertsal i København den 20. januar 2017.


Arrangør:

Del med dit netværk