ANMELDELSE: Cirkus ifølge Bubber & Julie 2023, Cirkus Arena

Vi finder både talent og gode gys imellem cirkusklichéerne

og er igen i år skønne værter i , hvor der imellem cirkusklichéerne også findes ægte talent og gode gys.

★★★★☆☆

Berdino-familien er igen på turné med , der er det absolut største af de traditionelle cirkusinstitutioner i Danmark. Og for tredje sæson i træk er det med som sprechstallmeister, mens sangeren for anden gang er med som velsyngende sidekick.

Årets forestilling er blevet til et klassisk cirkusshow med både gysende spændende og halvkedelige indslag. Det begynder med illusionisten , der i klassisk cirkusstil tryller letpåklædte damer frem til dramatisk musik og selvsmagende poseringer. Hans tidsrejse-udklædning antyder, at han er på besøg fra en anden tid, og det kunne forklare det lidt udtrådte koncept. Derudover skal man virkelig lade den kritiske sans blive hjemme, hvis man skal lade sig fortrylle, for de hemmelige rum og forbytningerne er temmelig åbenlyse.

Derefter kommer den formelle velkomst af værtsduoen og , der synger en gennemtrængende banal klichétekst om, at “cirkus er i byen”, i schlager-stil med marchrytme, så det føles som at sidde i et tysk øltelt i oktober. Starten på forestillingen er næsten som en parodi på cirkus, når det er værst.

Men herefter følger en hel stribe af gode oplevelser. går på line i et balancenummer, der emmer af ægte dygtighed, ligesom hans bror, tempojongløren , imponerer med klassisk gøglerkunst i verdensklasse. Truppen tvinger hjertet op i halsen på os, da to af dem jonglerer med tyngdekraften i et dødshjul i halsbrækkende højder før pausen, mens den samlede trup danner en menneskelig pyramide af syv personer på en line i 6-8 meters højde.

Hvad angår værtskabet, så finder vi igen i år et glimrende makkerpar i og . De supplerer hinanden glimrende, når de præsenterer artisterne, ligesom de i enkelte intermezzi laver decideret klovneri sammen med Cirkus Arenas husklovn , hvor deres karakterer komplementerer hinanden godt.

Den store styrke i at have en sanger som er, at hun kan ledsage nogle af numrene med sang. Det gør hun eksempelvis til David Hammarbergs akrobatnummer i såkaldt aerial tissue, som er to lange stofstykker hængende fra loftet. Det får en virkelig god og nærværende effekt, at sangen er live, og bidrager positivt til nummerets æstetik.

Men det er også afgørende, hvilke sange der synges, og det går totalt op i hat og briller, da hun til Carsten Berdinos hestedressur-nummer bliver sat til at synge et potpourri af sange helt ude af kontekst – og flere af dem endda duetter, som hun skal forsøge at synge alene. Selvom Berthelsen er fortrinlig som sanger, så bliver det lige så pinagtigt at høre på, som det er igen i år at se på Carsten Berdinos asynkrone, fejlfulde og uspændende hestenumre.

Alt i alt byder dette års forestilling fra på aften, hvor klovnekunst, værtskab og skønsang forenes, og hvor der trods nogle gammeldags og halvlunkne numre også indimellem var plads til ægte talent og gedigne gys. Man går absolut ikke uimponeret fra teltet.

er på turné i hele landet til den 5. august 2023.


Instruktører: og Kapelmester: og | Medvirkende: , , , , , , , , , og Lysdesign: og Lyddesign: | Produceret af:

Del dette indlæg