ANMELDELSE: Den stundesløse, Odense Teater

Holbergs "Den stundesløse" passer også ind i 2023

På Odense Teater løber Ludvig Holbergs "Den stundesløse" nu over scenen med underholdende farce-spil og moderne tilsnit af Thor Bjørn Krebs.

5 ud af 6 stjerner

Vi har efterhånden forstået alvoren af stress, og i netop disse år bekymrer vi os i stigende omfang for vores mentale sundhed generelt. Ikke desto mindre er stress ikke et moderne begreb. Allerede i 1726 havde Ludvig Holberg premiere på "Den stundesløse" om en fortravlet mand, der jonglerer tusindvis af gøremål i luften med en flok skriverkarle til sin assistance, uden at han egentlig for forrettet alverden.

Han kaldte det ikke stress dengang i starten 1720'erne, hvor han brugte mindst 3 år på at skrive og omskrive manuskriptet. Men hans prolog, som stuepigen Pernille indle

Dette kræver et abonnement

På mortenhede.dk kan du gratis læse aktuelle teateranmeldelser, så længe forestillingen spiller. Vil du have adgang til ældre anmeldelser og eksklusive artikler, guides, interviews og nyhedsoverblik, så kan du oprette et abonnement til 99,- kroner om måneden. Du kan til enhver tid ændre eller opsige dit abonnement.

Har du allerede et abonnement? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere