ANMELDELSE: Den vægelsindede, Det Kongelige Teater

Fjollet retro-version af ”Den vægelsindede” er ikke sjov nok

Konceptet er klart, og solistpræstationerne er gode, men tilsammen bliver Det Kgl. Teaters ”Den vægelsindede” for fjollet og flagrende.

3 ud af 6 stjerner

"Jeg behøver intet andet urværk, end min madames sind. For når hun 8-9 gange om morgenen har været skiftevis from, arrig, gudfrygtig, ugudelig, verdslig, gejstlig, ødsel, sparsom, åbenmundet, tavs, ydmyg, hovmodig – så ved jeg, at der ikke er langt til middag."

Sådan beskriver tjeneren Torben sin frue Lucretias omskiftelige humør i Ludvig Holbergs ”Den vægelsindede” fra 1722. Hvor vi andre kan have en dårlig dag, har hun et kvarters hysteri, som efterfølges af mildhed og senere melankoli.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere