ANMELDELSE: Dramadronning, DR2

På job med Danmarks yngste teaterchef

Dokumentarserien “Dramadronning” på DR2 savner en klar vinkel og skildrer mest af alt en grundlæggende jobforvirring hos .

★★★★☆☆

blev ansat som teaterdirektør på som 27-årig og er dermed Danmarks yngste teaterdirektør. I dokumentarserien “Dramadronning” på DR2 følger vi hende på hendes første arbejdsdage og igennem en sæson på egnsteatret i Allerød.

Hendes hovedopgave var at få de unge i teatret, og det syntes hun i begyndelsen at være temmelig sikker på at kunne lykkes med. Men måske ligger det ikke lige til højrebenet.

I virkeligheden viser serien sig at blive en historie om at holde balancen; at være både chef og kunstner; at lave teater for både de ikke-teatervante og teatrets trofaste publikum; at udvise både moden ansvarlighed og bevare sin ungdommelige vildskab.

Dilemmadronning

“Dramadronning” er mest interessant dér, hvor det går op for , at virkelighedens chefjob er væsentligt anderledes, end hvad hun havde forestillet sig. Flere gange må hun erkende, at hun ikke bruger sin tid på det, hun havde forventet at skulle bruge tiden på.

Spændingen ligger i det greb om serien, at vi godt kan regne ud, at den unge kunstners idealer om at forandre teatret vil – i hvert fald i nogen grad – gå i vasken. Og nu skal vi se, hvordan virkeligheden indhenter hende. Det har givetvis ikke været den skønneste dannelsesrejse for hende personligt, men det er guf for os som tv-seere.

Men bliver vi reelt klogere på noget med DR2's serie? Det virker, som om man taber grebet om historiefortællingen, efterhånden som den udvikler sig. Vi savner en vinkel, og efter de fire episoder ved vi faktisk ikke helt, hvad vi har set – og endnu mindre hvorfor vi har set det.

Serien er produceret af for Danmarks Radio.

Del dette indlæg