ANMELDELSE: En folkefjende, Nørrebro Teater & Odense Teater

Fra farce til tragedie i Viktor Tjernelds "En folkefjende"

Viktor Tjernelds iscenesættelse af Ibsens "En folkefjende" på Odense Teater og Nørrebro Teater viser os foruroligende sider af os selv.

5 ud af 6 stjerner

Danmark er et demokratisk land. Meget demokratisk endda. Vi har en høj deltagelse ved folkeafstemningerne. Vi har en fri presse, kontrol af embedsværket og regulering af erhvervslivet. Vores statslige institutioner er styret af demokratisk valgte bestyrelser, og vores forenings- og kulturliv bygger på grundlæggende demokratiske principper.

Vi er så stolte af vores demokrati, at flertallet af os har sendt vores danske soldater i krig for at beskytte eller indføre demokratiet i lande, hvor vi er blevet enige om, at styreformen ikke er så god som vores.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere