ANMELDELSE: Fra regnormenes liv, Folketeatret

Midnatssalon med H.C. Andersen og Johanne Luise Heiberg

Det er både underholdende, moderne og herligt teatralsk, når Folketeatret opsætter P.O. Enquists morsomme kammerspil ”Fra regnormenes liv”.

5 ud af 6 stjerner

Vi er kommet i stjernespækket selskab i svenske Per Olov Enquists skuespil ”Fra regnormenes liv”, der foregår lige midt på stuegulvet hjemme hos toppen af 1800-tallets kulturelite, nemlig ægteparret Johanne Luise Heiberg og Johan Ludvig Heiberg. Der går ikke længe, før en fortvivlet og nedtrykt H.C. Andersen vader ind i stuen – uden at banke på først.

Han er løbet fra et højtideligt arrangement, hvor blandt andre kongen og grevinde Danner deltog. Her skulle han have holdt en tale, men han er knapt kommet i gang, før gebisset dumper ud af munden på ham.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere