Pjat og politisk satire i skøn forening i Græstedrevyen

Revyen i Græsted byder på både absurde sketcher og aktuelle revynumre i en velsammensat og underholdende sommerrevy på Græsted Kro.

★★★★☆☆

emmer af aktualitet, når det allerede i første nummer opridser det forgangne års nyheder i en joke-spækket aperitif med og , hvilken revyens primadonna (i ordets bedste forstand), , bagefter kommer ind og cementerer i en regulær åbningssang af . Dermed er revyen i gang, og en stribe udmærkede numre, der ofte er til den groteske side, men også indimellem med en aktuel krog i teksten.

Og det er i høj grad den fine vekslen imellem det platte, det pjattede og det politiske, der gør årets vellykket. Stougaard og Kholghi, der begge prydede sidste års udmærkede revy i Kerteminde, som desværre blev den sidste sæson før Kerteminderevyens konkurs, har begge taget de samme kvaliteter med sig til Græsted. Og revyen er stilsikkert og comedy-habilt iscenesat og sammensat af .

Denne anmelder har haft svært ved nogle af Kholghis glansnumre igennem de seneste års revyer, hvor især hans karakterer med udenlandske accenter synes at være et fast go-to for ham. Denne gang slipper vi heldigvis for thailandske Louise Ping Pong og de andre, som han har lavet flere gange tidligere, og hans sorte prædikant kunne have været meget værre. Derudover ser vi i en række roller i de øvrige numre i revyen, hvor han som straight man og medspiller er aldeles velfungerende, og hans deltagelse i bliver derfor en fornøjelse.

Hans parløb med i nogle af revyens dialoger har noget Kjeld & Dirch-agtigt over sig. Der er en umiddelbar og indforstået forbindelse imellem dem, og de bliver derfor en god duo på scenen. står i øvrigt også bag et par morsomme solonumre, hvor den absurde selvbetjenings-app-sketch med en mand, der udfører en blindtarmsoperation på sig selv derhjemme ved hjælp af en app, bliver et glimrende eksempel.

er som nævnt revyens primadonna, og den skikkelse udfylder hun formidabelt. Hun har en solid sangstemme, hun har pondus nok til at være revyens midtpunkt, og hun har humor og evne til at få pointerne til at virke. Hun kan spille både den naive sygeplejerske, der endnu ikke har mistet troen på systemet, og den pinlige, berusede brud, der holder en noget tvivlsom festtale. Og så ligner hun ikke nogen andre revystjerner i dagens Danmark.

Revyens lille størrelse har nogle gange den konsekvens, at der er langt imellem de gode tekster, men i denne omgang er der glimrende indspark fra blandt andre Vase & Fuglsang, og ikke mindst . Og når aftenen er gået, er man underholdt og satirisk optanket – og stadig temmelig mæt efter Græsted Kros lækre revybuffet, som man nemt forspiser sig i.

spiller til den 28. september 2023.


Tekst og musik: , , , Vase & Fuglsang, , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse:  | Kapelmester:  | Medvirkende: , og | Scenografi:  | Kostumedesign: Koreografi:  | Produceret af: 

Del dette indlæg