ANMELDELSE: Hvid Magi, Musikhuset Aarhus

Der hænger en svag summen af berøringsangst i luften, inden teaterkoncerten Hvid Magi for første gang spiller i Anne Linnets egen hjemby. To timer senere er der velfortjente, stående ovationer.

★★★★★☆

Der var ikke meget tvivl om, at Hvid Magi også ville blive en succes i . Forestillingen har, allerede inden den krydsede Storebæltsbroen, fået et hav af gode anmeldelser og adskillige anerkendende priser og ord med sig fra sin tid på . Men i salen kunne man både før og under forestillingen fornemme en vis berøringsangst over for Anne Linnets musik. Alt dette overskyggedes undervejs af et gevaldigt nærvær af i forestillingen.

Foto: Per Morten Abrahamsen Kitt Maiken Mortensen, Leila Vestgaard, Rikke Bilde, Thilde Maja Frederiksen, Signe Egholm Olsen, Jeanett Albeck
Foto: Per Morten Abrahamsen
, , , Thilde Maja Frederiksen, ,

, som er kunstnerkollektivet bag teaterkoncerten, har med andre ord skabt en fortolkning af og hendes universer, som er så hamrende original og samtidig føles så hamrende ægte, at vi på Anne Linnets vegne føler, at de måske går lige tæt nok på. Men de gør det med både respekt og respektløshed – en uundværlig kombination i den populære men svære teaterkoncertgenre. Og viser desuden en opfindsomhed i fortolkningen, der ellers ikke er kendetegnende for disse teaterkoncerter.

Hvid Magi er iscenesat af den fremadstormende instruktør . Det er ubegribeligt, hvor meget udtryk den kvinde har i sig. Grænseløs billedrigdom og samtidig en kolossal stemme. Spejderpiger på en isflage. Associationsfuldt iscenesat. Lyden står for kapelmester og skuespiller Jeanett Albecks regning, og for at sige det, som det er, så er det ikke nogen behagelig lydoplevelse: Sangstemmerne er sarte og skingre, instrumenterne er infantile og krakelerede, korsatserne er nærmest vulgære. Det er vidunderligt! Fortolkningen af De Røde Dansesko er så fantastisk, at den bør konserveres på en fløjlspude i en glasmontre.

Foto: Per Morten Abrahamsen Jeanett Albeck, Leila Vestgaard, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen (peger), Rikke Bilde
Foto: Per Morten Abrahamsen
, , , (peger),

På scenen står seks skuespillere fra – og de gør det allesammen helt fantastisk. Én af pigerne er . Hun har et hårdtslående udtryk, som kan tage pusten fra enhver uforberedt teatergænger, og hun brænder sig fast på nethinden. Et herligt syn at forlade teatret med. En anden af pigerne er . Hendes sårbarhed, sarthed og sanselighed i både scenisk udtryk og sangstemme er uovertruffen. Hun synger både fint og ufint på en utrolig fin måde. Disse to stjerner er prikkerne over i'erne i Hvid Magi.


Produceret af: Musik og tekster: og Tove Ditlevsen | Instruktion: | Medvirkende: , , Tilde Maja Frederiksen, , og | Kapelmester: | Scenografi: og | Lysdesign: | Koreograf:

Del dette med dit netværk