ANMELDELSE: Kentaur, Dansk Danseteater

Der er for meget sci-fi i Dansk Danseteaters "Kentaur"

Dansk Danseteaters undersøgelse af menneskets møde med kunstig intelligens er for virkelighedsfjern til at vise os, hvor virkeligt det er.

2 ud af 6 stjerner

Ni dansere og en computer mødes i performance-forestillingen "Kentaur" af Dansk Danseteater, som spiller på Store Scene i Skuespilhuset. Titlen referer til væsenet fra græsk mytologi, der er halvt menneske og halvt hest, som i forestillingens kontekst skal forstås som halvt menneske og halvt maskine.

Forestillingen er nemlig bygget op omkring begrebet kunstig intelligens (AI), og koreografien er et resultat af samarbejdet mellem koreografen Pontus Lidberg og AI-kunstneren Cecilie Waagner Falkenstrøm, samt computerens opsamling af forskellige data.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere