ANMELDELSE: Kontiki – 101 dag tilbage, Teater O

"Kontiki - 101 dag tilbage" lærer os at gå op imod bølgerne

Teater O tager os med eventyreren Thor Heyerdahl tværs over Stillehavet ombord på den episke forestilling "Kontiki - 101 dag tilbage".

5 ud af 6 stjerner

Jeg hørte første gang om den norske antropolog og havbiolog Thor Heyerdahl i en sketch af en norsk komikertrio, der repeterede verdenshistorien i lyntempo. Og hver gang et nyt sted blev opdaget, så stod Thor Heyerdahl der allerede og vinkede fra sin båd med navnet Kon-Tiki. Han stod derfor allerede for mig som et historisk og nærmest mytologisk fænomen, mere end et menneske, før jeg så "Kontiki - 101 dag tilbage", hvor historien om den rigtige Thor Heyerdahl og hans tømmerflådeekspedition i 1947 foldes ud.

Men den virkelige historie har også mytologiske elementer.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere