ANMELDELSE: Michael Schøt : Ulykkeligt vidende, Musikhuset Aarhus

En skarp og sikker lykkes igen med nyt stand-up-comedyshow; “Ulykkeligt vidende” er på turné lige nu.

★★★★★☆

Stand-up-komikeren beviser endnu en gang, at han mestrer klassisk stand-up med politisk, satirisk og personligt indhold. Han er som altid på hjemmebane iblandt emner som EU, kønsroller og racisme.

I dette show ser vi ham dog med en lidt mere privat tilgang til materialet, end vi har set i tidligere shows som eksempelvis “YtringsPligt” (2015). Og han synes mere tilbagelænet og sikker i sin stil, end tidligere. Muligvis er det, fordi han som følge af sin store succes med satire-serien “Schøtministeriet” er blevet mere bevidst om egne evner.

Comedy-indholdet i “Ulykkeligt viden” er ikke anderledes, end hvad plejer at levere. Det er blot endnu et show fra . Men alligevel er det, som om showet cementerer som en af landets absolut dygtigste stand-up-komikere i dette årti.

Igennem sine seneste shows har eksperimenteret med pauser og andre brud på showet. I “Kunstigt intelligent” (2013)  trådte han med jævne mellemrum ind i en fiktiv tænkeboks, hvor han kunne ‘tænke højt', og i “YtringsPligt” (2015) indlagde han en række 20-30 sekunders pauser i selve showet. I “Ulykkeligt vidende” brydes showet med en række nyhedsoplæsninger.

Michael Schøt - Ulykkeligt vidende

Og showet kredser i det hele taget meget omkring begreber som ‘fake news', ‘alternative facts' og ‘det postfaktuelle samfund'. Dette bæres fint af de korte brud, hvor Schøt sætter sig ved bordet som en anden TV 2 News-vært. Men det er nu stående, med mikrofonen i hånden, fungerer bedst i “Ulykkeligt vidende”.

I dag kan vi betragte som en af de bedste stand-up-komikere i Danmark, men også som den absolut skarpeste og hurtigste satiriker i mediebilledet lige nu.

er på turné ind til den 31. marts 2017 – resten af turnéplanen kan findes hos FBI – Funny Business Inc.

Del med dit netværk