ANMELDELSE: Når vi døde vågner, Aarhus Teater

Virkelighed og mareridt mødes ”Når vi døde vågner”

Forestillingen dyrker spændingsfeltet mellem realisme og surrealisme, hvor lyd, scenografi og iscenesættelse går op i en højere enhed.

5 ud af 6 stjerner

Træet knirker af varmen i den ophedede sauna. Som en marmorstatue står Kasper Leisner midt i saunaen og lader vandet fra en svamp rinde ned over sin nøgne, muskuløse krop. På træbænken foran ham sidder Sofia Nolsøe i badekåbe og betragter ham med et upåvirket blik.

Sådan møder vi den succesfulde skulptør professor Rubæk og hans hustru, Maja, i Aarhus Teaters opsætning af Henrik Ibsens drama ”Når vi døde vågner” fra 1899. Ægteparret befinder sig på et badehotel i et norsk højfjeld, netop hjemvendt til ægteparrets egen egn efter flere år i udlandet.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere