ANMELDELSE: Nykøbing F. Revyen 2019

Revyen i Nykøbing F. mestrer alle discipliner

Det nye direktørpar, og , kan roligt glæde sig over en skarp og vellykket “Nykøbing F. Revyen 2019”.

★★★★★☆

Jeg står uden for teatret i Nykøbing F. og ser, hvordan Dannebrog vajer i vinden, festklædte mennesker stimler sammen, og fotografer står i kø. Det er premiere på ”Nykøbing F. Revyen 2019”.

Ved indgangen bydes publikum velkommen af det nye direktørpar, og , der er midt i et generationsskifte med den afgående revydirektør, . Da jeg kigger op på den udendørs balkon fra første sal, ser jeg stå og skue ud over sit gamle premierepublikum.

, der er revyens kunstneriske leder, står selv på scenen, står i kulissen, og sidder i salen som revyens instruktør. Er der for mange kokke om maden?

Intet tyder på det. For ”Nykøbing F. Revyen 2019” er en yderst professionel produktion, der præsterer godt i alle revygenrens discipliner. Revyen indledes med et åbningsnummer, hvor med et par store herresko på synger om at stå på egne ben. Det bliver en respektfuld gestus og samtidigt et knaldgodt åbningsnummer.

Skarp satire og sjove hatte

Derudover er revyens numre generelt velskrevne og underholdende. Der er et nummer med en imponerende sammensætning af kendte figurer fra danske tv-serier, hvor udklædning og imitationer er det bærende element.

Og så er der kontante svirp med pisken, når to pandaer sammenligner deres Bjarke Ingels-tegnede luksussuite i Københavns Zoo med kummerlige asylcentre, eller når Rasmus Paludan bliver kastet til storskrald.

' musik i sangen ”Goodbye”, hvor ikke blot Theresa May, men også Sherlock Holmes, Harry Potter og James Bond siger farvel til EU-samarbejdet, giver gåsehud på den gode måde. Og hans uendelige falstervise er så dårlig, at den er fantastisk.

En svag slutning

Det næstsidste nummer er som auktionarius, der sælger valggenstande såsom en stige til at klatre i træer med, som sælges af Liberal Alliance. Nummeret er særdeles velfungerende og fint udført, men dets stille udtryk egner sig bare ikke til at lede op til slutsangen.

Og slutsangen er blevet strøget til fordel for et -medley. Det er et af de numre, der næsten er obligatorisk i dette års revyer. Og ligesom de fleste øvrige revyer er det simpelthen ikke lykkedes ”Nykøbing F. Revyen 2019” at gøre noget godt ved Larsens musik i revyens sammensætning af numre.

Dermed ender revyen ikke på toppen, hvor den faktisk hører hjemme. For med et helt sublimt skuespillerhold og en række revynumre, der med undtagelse af et enkelt flop er særdeles velfungerende, er ”Nykøbing F. Revyen 2019” måske den hidtil mest gennemførte af dette års sommerrevyer.


Tekster af: , , , , , , , , Vase & Fuglsang, , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , og | Kapelmester: | Scenografi: | Kostumer: | Koreograf: Frederiksen | Lys- og lyddesign:  | Produceret af:

Del dette indlæg