En jævnt underholdende sommerrevy

Musikken og teksterne i “ 2019” er ikke imponerende, men de rutinerede medvirkende trækker revyen op til et tåleligt niveau.

★★★☆☆☆

For fjerde gang går revydirektør på scenen i . Foruden direktøren selv består holdet af de navnkundige skuespillere , , og .

2019” er sæsonens første store revy og skyder resten af landets revyer i gang. Den er dermed også det første kig ind i, hvilke aktuelle temaer landets øvrige revyer vil bære præg af i denne sæson.

Uambitiøse pointer

Hvad angår aktualitet er revyen ganske godt med. Vi sidder og venter på en letbane-sketch, som over højtalerne gang på gang bliver annonceret forsinket. Efter at have sneglet sig igennem Odenses labyrintiske bymidte af afspærringer og ensretninger, så ved man, at letbanearbejdet er – omend langtfra nyt – særdeles aktuelt.

Et par politikerparodier skal der jo også være, og i Odense dukker både Inger Støjberg, Theresa May og op i mere eller mindre vellignende gestaltninger. Men særligt gør Thomas Mørks kropsliggørelse af Alternativet-partileder Uffe Elbæk indtryk.

Hans traven frem og tilbage på scenen, samt hans vildfarne gestik og lige så vildfarne retorik, placerer allerede før de andre revyers premierer lunt i toppen af sæsonens bedste karikaturer.

Desværre er denne sketch samtidigt et eksempel på en revytekst, der ikke magter større komik end vittigheder om bøsser og kvinders parallelparkering. Yderligere virker en hel sang om at prutte også som en lidt for let og plat vej at gå. Det er sjovt nok, men er det ambitiøst nok?

Den forkerte vej at gå

Det var nok forventeligt, at vi ikke skulle komme igennem en revy uden at få nævnt Rasmus Paludan. Her bliver det dog en kort sag, hvor budskabet er at tie det hele ihjel. Og den holdning giver også mening, men måske er revyen det eneste sted, hvor at tie om et så afgørende emne er den forkerte vej at gå.

bringer også en hyldest til , der døde sidste efterår. Larsen dukker nok op i flere revyer i denne sæson, men eftersom Odense var hans hjemby siden 1994, så ville en revy uden et Larsen-medley være utænkeligt her i byen.

Desværre bliver medleyet ét langt eksempel på et håbløst musikalsk arrangement af . Der er disharmoni og falske toner på stribe i de flerstemmige satser, og Larsens værker bliver maltrakteret af temposkift og helt ubegribelige tekstkombinationer.

Og den oplevelse går igennem hele revyen; musikken og sangene – både sangteksterne og melodierne – er bare ikke gode nok! Det er derfor i høj grad de rutinerede medvirkende, der sikrer en hyggelig og jævnt underholdende sommerrevy i Odense.


Tekster af: , Vase & Fuglsang, , , , , , , , , og | Iscenesættelse og koreografi: | Medvirkende: , , , og | Scenografi: | Kapelmester og musikalsk arrangement: | Lysdesign: | Lyddesign: | Produceret af:

Del dette indlæg