ANMELDELSE: Odysseen, Det Kongelige Teater

Anja Behrens' "Odysseen" advarer imod krigens heltedigtning

Instruktøren Anja Behrens har skabt en kollage over fortællingen ”Odysseen”, hvor Odysseus martres af sine barbariske blodsudgydelser.

5 ud af 6 stjerner

Hvad adskiller en krigshelt fra en skruppelløs barbar? Odysseus endte en 10 år lang krig med Troja, da han med sine soldater sneg sig ind i byen i bugen på den trojanske hest og slagtede alle indbyggerne, mens de sov. En sand heltegerning, må vi forstå. På den måde går massakre og sejr hånd i hånd.

"Gerningsmænd bliver til helte, så snart de digter deres sange," lyder en replik i Anja Behrens’ opsætning af ”Odysseen”.

Desværre er denne sætning langt mere vedkommende for os i dag, end vi kunne ønske os.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere