ANMELDELSE: Omstigning til Paradis, Aarhus Teater

Sirlig og skarp opsætning af "Omstigning til Paradis" i Aarhus

Blanche DuBois' fald fra overklasse til galeanstalt er fremragende fortalt i Aarhus Teaters kliniske fortolkning af "Omstigning til Paradis".

5 ud af 6 stjerner

Det er en barsk historie, som Aarhus Teater fortæller med opsætningen af Tennessee Williams’ nyklassiker “Omstigning til Paradis”. De to søstre, Blanche og Stella, kommer fra gode kår på landstedet Belle Reve, som hører til slægten.

Stella forlod det hele for sit forhold til den polske underklassefyr Stanley, der både arbejder og tænker med hænderne, og som hun deler et simplere liv i nøjsomme omgivelser sammen med. Blanche derimod er blevet på Belle Reve og har holdt insisterende fast i sine dyre vaner.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere