Gode sange og politiske ørefigener i årets Pejseshow

Politikerne får adskillige spydige kommentarer med på vejen i årets ”Pejseshow”, hvor de medvirkende imponerer både musikalsk og komisk.

★★★★★☆

Den årlige revy på Hotel Pejsegården i Brædstrup skiller sig ud fra traditionelle revyer ved at lægge mere vægt på show-genren. Er man i tvivl, kan man bare se på den store Las Vegas-agtige scenografi og de utallige løbelys og bevægelige teaterlamper. ”Pejseshow” er først og fremmest et show.

Derfor er det særdeles passende, at årets revyhold består af , og , der alle bidrager med gode sangstemmer. Showet bæres nemlig i høj grad af sangene og den musikalske ledsagelse af ' vellydende tremandsorkester.

Særligt åbner anden akt med en genskrivning af Queens legendariske ”Bohemian Rhapsody”, hvortil har digtet en dansk sangtekst, der på fremragende vis rummer hele coronakrisens depressive, desperate og deliriske tilstande. Her kan man uden tvivl genkende sig selv, og så lyder nummeret bare lækkert hos de tre medvirkende og det lille orkester.

Første akt slutter med en anden perle rent musikalsk, da afdøde Michael Bundesen hyldes med et -medley. Den er ikke den mest opfindsomme af shubber-hyldesterne i årets revyer, men måske det skarpest orkestrerede og bedst sungne af hitparaderne.

Til den mere komiske side er et nummer med Hilda og Keld Heich i skikkelse af og . Keld & Hilda er inviteret på scenen i anledning af deres sammenlagt 100-års jubilæum. Her bliver Mikkel Schrøders interview konstant afbrudt af, at de bryder ud i nogle af deres utallige landeplager. Her beviser de medvirkende både musikalsk og komisk overskud.

Politiske attributter

Årets ”Pejseshow” udmærker sig også ved at være ekstraordinært satirisk. Der bliver langet en stribe kindheste ud til hele den politiske top, der har bidraget med skræmmende mange skandaler og absurditeter i årets løb.

Der er mange numre igennem revyen, der på den ene eller anden måde behandler politiske emner, men det absolut stærkeste af dem er og Lars Bisgaards ”Halfdansk”, hvor oplæser Halfdan Rasmussen-lignende rim og remser op, der bygger på politikeres karakteristikker. Og der bliver ikke lagt fingre imellem med de spydige bemærkninger.

Nummeret får en særlig poesi over sig, når de ledsages af Allan Buchs smukke og morsomme illustrationer på storskærm, der er holdt i samme stilart som i ”Halfdans ABC”. Knapt så børnevenligt er de dog på Pejsegården, hvor blandt andre Pernille Vermund bliver karikeret med store attributter, mens Naser Khaders attribut er særdeles løsthængende.

Revyen har også et par svagheder, som især gælder revyens brug af parodier. Vellykkede parodi-numre fungerer oftest, fordi den pågældende person også har en god og meningsgivende tekst. Men her bliver det en intetsigende tekst, der kun er konstrueret for at få så mange som muligt af de personer, man nu kan parodiere, stuvet sammen i én og samme sketch.

Men de fleste revyer har svage numre, og alt det velfungerende i dette års ”Pejseshow” overskygger det, der fungerer mindre godt. Derfor kan en tur til revyen i Brædstrup absolut anbefales.

Revyen spiller i Brædstrup til den 13. november 2021.


Tekst og musik: , , , , Vase & Fuglsang, , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , og | Kapelmester: | Koreografi: | Kostumer: | Lyddesign: | Lysdesign: | Illustrationer: | Produceret af:

Del dette indlæg