ANMELDELSE: Sidste nyt fra latterfronten, Sønderborg Sommer Revy 2019

Revyen i Sønderborg kan simpelthen det hele

Kombinationen af gakket underholdning og spydig satire er gennemført og velproduceret i dette års Sønderborg Sommer Revy.

★★★★★☆

Dette års Sønderborg Sommer Revy kan simpelthen det hele. De fem medvirkende synger, danser og spiller, så det svinger og svider. Der er plads til både platheder og politisk satire – og begge dele er gennemført uden nemme løsninger og billige grin.

Tom Jensens russiske fastfoodfakir, der kunne være kommet direkte fra ”Casper & Mandrilaftalen”, lægger på artistisk vis sin nøgne ryg på en håndfuld ristede løg. Hans karakter er absurd, og samtidig imponerer han os med en velkomponeret tekst, der inddrager en række børnesange fra ”De små synger”.

Forestillingen afbrydes flere gange af et ”breaking news”-indslag, der giver plads til lidt mere teksttunge revynumre. Her kommer nogle af revyens spydigste bemærkninger ud imellem sidebenene.

Musikalske ambitioner

Revyen er først og fremmest velproduceret. Kostumerne af er simple, men gennemførte, ligesom Klaus Kristensens scenografi ikke lider af mindreværdskomplekser. Det visuelle udtryk er simpelthen hamrende professionelt.

Thomas Pakulas orkester og hans musikalske arrangementer er lige i øjet. Det bemærker vi særligt i Sønderborgs bud på en -hyldest. Larsen-medleyet, inklusive Jeanne Boels introduktion på melodien fra ”Sangen om Larsen”, er årets hidtil bedste. Det vidner om en musikalsk revy, der ikke bare vil lire et potpourri af, men også gerne vil have det til at lyde godt.

Også Pakulas egne kompositioner igennem revyen er særdeles vellydende. Især Jeanne Boels vise ”Vi tænder lys” med tekst af er sådan én, man ville ønske, at man kunne smække på grammofonen derhjemme bagefter.

En lokal revy for alle

De fem skuespillere er alsidige både stemme- og typemæssigt. Men når det kommer til dans, så er de tre herrer noget tunge i koreografierne. Heldigvis har taget hensyn til det i sin iscenesættelse, og det begrænsede omfang af dans holder sig koreografisk på et overskueligt leje.

Sammensætningen af revynumrene synes gennemtænkt, og der er noget til både de intellektuelle og de sjofle – men mest noget til sønderjyderne.

For det er en lokal revy, der ikke mindst forholder sig til den lokale folkestemning. Det skyldes måske især Leif Maiboms overvældende medvirken i revyteksterne, hvor andre revyer sammensættes af en lidt mere nuanceret forfatterskare.

Men selv om revyen er lokal, så er der ikke noget, man ikke kunne underholdes af som midtjyde, fynbo, bornholmer eller sågar sjællænder. Man skal blot spidse ørerne i de numre, hvor den sønderjyske dialekt dukker op. Denne anmelder skulle i hvert fald lige bruge et øjeblik på at gætte, hvad ”dajt mi nagen” mon kunne betyde.


Tekster og musik af: , , , , , , , , H.C. Lumbye og | Iscenesættelse og koreografi: | Medvirkende: , , , og Kapelmester: Scenografi: | Kostumer: | Lysdesign: | Lyddesign: | Produceret af: Sønderborg Sommer Revy

Del med dit netværk