Sommerrevyen i Sønderborg spiller kun de sikreste kort

Efter nedlukning og ejerskifte bliver der ikke satset i Sønderborg Sommer Revy, hvor klassiske revynumre blandes op med sange i showformat.

★★★★☆☆

Der er kommet et ”Show” i enden af titlen ”Sønderborg Sommer Revy”, og det er et løfte, man har tænkt sig at holde i det sønderjyske. Sådan ser det i hvert fald ud på revyholdets herreside, hvor tre regulære musicalstjerner er linet op: Den skal synges hjem!

Yngstemanden Jeff Schjerlund har allerede sunget anmelderkæben til gulvs i andre revyer, og nu spiller han med bugmuskulaturen i Sønderborg i flere udmærkede solonumre. Særligt i et formidabelt hyldestnummer til 1980'erne. Og publikum jubler, da han sender den sidste tone afsted.

og er begge garvede skuespillere i både revy- og musicalsammenhæng. Og selvom de kommer hæderligt igennem en række gakgak-roller, så er det uden tvivl vokalt, de klarer sig bedst. Og et decideret showstykke bliver det også, da de tre herrer som et moderne ratpack storsynger powernummeret ”Mandeinfluenza”.

Forudsigelige pointer

Men hvor godt disse shownumre end fungerer isoleret set, så bliver de kun afstikkere fra en revy, der ellers kører i en noget udslidt rille. Alle sketcher og parodier er nyskrevne, men de minder om hinanden og følger særdeles velkendte formler. Og så bliver det hele altså som at zappe over på en genudsendelse imellem sangene.

Sønderborg Sommer Revy 2021
, , Jeff Schjerlund, og . Foto: Stefan Kragh

, der sammen med sin hustru Johnna tog initiativ til revyen tilbage i 1982, har fra og med i år givet stafetten videre til det nye direktørpar, og . Og måske er dét – og den økonomiske gyser det er at lave revy i en coronatid – forklaringen på, at Sønderborg Sommer Revy i år holder sig til det velkendte. Man har simpelthen fokuseret på, hvad der virker, og gået uden om eksperimenterne.

Men vi savner variation i revynumrene. Det gælder både i pointerne og i temaerne. Hvis det hele bliver en butiksdisk, en dialog om corona og så et tvist til sidst, så bliver vi simpelthen for hurtigt mætte.

Professionel revy

Ellers er revyen lige så velproduceret og professionel, som den plejer at være. Scenografien, der er designet af den ene halvdel af direktørparret, , har fået et Vegas-værdigt showudtryk, og og hans orkester spiller med vanlig stilsikkerhed op til revy.

På damesiden står (der også er instruktør og den anden halvdel af direktørparret) og . De klarer revyskuespillet bedst. Eksempelvis er skræmmende tæt på i sin Inger Støjberg-parodi, og er uhæmmet morsom som både kloakgraver og velhaverdame i minkpels.

Sønderborg Sommer Revy 2021
. Foto: Stefan Kragh

står stadig for en del af teksterne, og ellers er en række andre velkendte navne at finde på forfatterlisten. og Vase & Fuglsang står for et par af revyens bedste ordlegs- og forvekslingsnumre, og har skrevet en udmærket hyldestsang til pølsevognen, der fejrer 100-års jubilæum.

Den mest mindeværdige sketch kommer dog fra , der vistnok debuterer som revyforfatter. Hun har sendt Ulla Terkelsen til Middelalderen for at reportere fra pesten, hvor demonstranter påstår, at pesten ikke eksisterer, mens deres vakkelvorne kammerat er ved at forgå i bylder. Se, dét er coronasatire!

” spiller til den 24. juli 2021.


Tekster og musik: , , , , , , , , Søren Vandkær, , , Vase & Fuglsang, Aagaard & Jantzen, , m.fl. | Iscenesættelse: Medvirkende: , , , Jeff Schjerlund og | Kapelmester: Koreografi: Jeff Schjerlund og | Scenografi: | Kostumer: | Lysdesign: | Lyddesign: Produceret af: Sønderborg Sommer Revy

Del dette indlæg