ANMELDELSE: Sønderborg Sommer Revy Show 2022

Grineflip og gåsehud i Sønderborg Sommer Revy Show

Der er stærke solosangere og sjove komikerkræfter på scenen i årets , som underholder uden at glemme tidens tand.

★★★★★☆

Igen i år har besat scenen med et velsyngende show-hold. Gengangerne fra sidste år er og , samt selvfølgelig revyens frontfigur og instruktør, . De får i år selskab af og , der også begge har erfaring med både det musikalske og det komiske.

Der er altså lagt op til endnu en sommerrevy i showformat, og på mange måder bliver dette års revy også en forlængelse af det, der fungerede så godt sidste år.

I sangene hører vi en række fremragende solopræstationer – særligt hos i storladen popstjernestil og hos i en betagende vise til Kai Norman-Andersens melodi. Og i sketcherne brillerer som den sure mand på hospitalet, der ikke kan få fat på en læge, og som brugtvognsforhandleren med insider-historier om de folkevalgte.

Sønderborg Sommer Revy Show 2022
og . Foto: Stefan Kragh

er storartet som den 60-årige, der i fødselsdagsgave fik et afføringsprøve-brev fra regionen og stilfærdigt synger »jeg har lige sendt en lort med posten«. Og , der i en årrække har dyrket den svære improvisationskunst i komikergruppen , er fantastisk som tegnsprogstolken, der med et noget uortodokst tegnsprog forsøger at tolke en guldbryllupstale.

Iblandt de bedste tekster er én, der stilmæssigt kunne ligne en inspiration fra sidste år. Dengang var vi tilbage i middelalderen og stødte på en flok demonstranter, der ikke troede på pesten, selvom de selv var fyldte med bylder. Teksten var af og virkede som en vældig præcis sammenligning med corona-skeptikerne.

I år er det og , der tager os tilbage til Moses' tid, hvor Moses kommer ned fra bjerget og beder folket om at smadre deres guldkalv, for det har Gud sagt. Men da de vil se det på skrift, forklarer Moses, at han automatisk sletter sine stentavler efter 48 timer. Sammenligningen er lige så præcis, og effekten lige så stærk hos publikum.

Sønderborg Sommer Revy Show 2022
. Foto: Stefan Kragh

og står også bag den morsomme idé, at et par sparsomme pensionister lader sig forsende med pakkeposten, fordi det er billigere end DSB. Og har skrevet en fin duet til Pia Kjærsgaard og om ledelsen af Dansk Folkeparti, som og forløser glimrende i et parløbsnummer til Thomas Pakulas musik.

Kuldegysningerne står i kø i det første nummer efter pausen, hvor vi får et medley med sange om frihed, fred og kærlighed. Og det er ikke kun Ukraine-konteksten, der trækker point hjem. Nej, det giver kuldegysninger, fordi det er mærkbart. De fem medvirkende stråler både som sangere og dansere, og er lykkedes med at sammensætte sangene virkelig vellydende, mens han samtidig har undgået at gøre det til en ren hit-parade.

Derfor giver , der i øvrigt fylder 40 år i denne sæson, os både gåsehud og grineflip. Den får os til at glemme tiden, uden at vi glemmer verden omkring os.

Revyen spiller i Sønderborg til den 23. juli 2022.


Tekst og musik: , , , , , , , , , , , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Kapelmester: | Medvirkende: , , , og Scenografi: Kostumedesign: | Koreografi: og | Lysdesign: , og | Lyddesign: | Produceret af:

Del dette indlæg