ANMELDELSE: The Sound of Music, Aalborg Teater

Heil Østrig og Hitlers platte fjæs

Musicalen "The Sound of Music" er ikke mindst kendt fra den Oscar-vindende filmatisering fra 1965. På Aalborg Teater møder vi igen hele familien von Trapp og den bramfri og livlige klosterelev Maria i en farverig version af klassikeren.

5 ud af 6 stjerner

På en bjergside i Østrig i slutningen af 1930'erne, med udsigt over Salzburg og de østrigske alper som baggrund, udspiller historien om klostereleven Maria og familien von Trapp sig i "The Sound of Music". På Aalborg Teater spilles den i en hamrende velskrevet oversættelse af Frank Rubæk i samarbejde med Steffen Gliese.

Musicalen imponerer først og fremmest scenografisk. Sikke et værk af Christian Albrechtsen! Sjældent har man set så meget guld, fløjl og farvelade i en "The Sound of Music", og æstetikken understøttes særligt godt af lysdesignet af Kasper Daugberg. Albrechtsen gør scenografi til et kunstværk med sine kompromisløse dekorationer.

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere