ANMELDELSE: Til ungdommen, Teater V

Sjove og følsomme monologer i ”Til ungdommen” på Teater V

De fem skuespillere på Teater V får fint formidlet Linn Skåbers morsomme, poetiske og følsomme ”Til ungdommen” om at gå fra barn til voksen.

4 ud af 6 stjerner

Den norske skuespiller og forfatter Linn Skåber udgav i 2018 en samling monologer under titlen ”Til ungdommen”. Og det var netop, hvad de var: Beretninger fra unge til andre unge. Teksterne er skrevet ud fra samtaler og interviews, hvor alt fra bumser til bekymringer er blevet vendt. Fra at befinde sig i sine forældres skilsmisse til at komme tilbage i skole efter den sommerferie, hvor pigerne voksede mere end drengene.

Senere blev bogen sat i scene med fem unge skuespillere på Oslo Nye Teater i Norge.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere