ANMELDELSE: Ugens Rapport, Det Kongelige Teater

”Ugens Rapport” både karikerer, parodierer og portrætterer

Det Kongelige Teater skildrer storhedstiden hos Ugens Rapport, hvor Kurt Thyboe stod for journalistikken bag de bare bryster på forsiden.

4 ud af 6 stjerner

Var mandemagasinet Ugens Rapport porno eller banebrydende journalistik? Begreber som new journalism og gonzojournalistik, der brød frem som stilarter især i 1970’erne, flyder på den excentriske redaktion under Kurt Thyboes ledelse fra 1971-1981. Nu skal journalisten ikke blot observere, men skal opleve og fortælle.

Imens laver bladets bestyrelse analyser over, hvor meget bryststørrelse, hårfarve og kønsbehåring har indvirkning på bladsalget. Og netop dén publicistiske identitetskrise er, hvad Det Kongelige Teaters opsætning ”Ugens Rapport” omhandler.

Men d

Dette kræver et premium-abonnement

Få ubegrænset adgang til mortenhede.dk ved at oprette et premium-abonnement. Prisen er 99,- kroner om måneden. Du kan opsige dit abonnement når som helst.

Med et premium-abonnement får du adgang til hele arkivet med over 1000 anmeldelser af teater, samt aktuelle og eksklusive artikler. Derudover er du med til at støtte den professionelle teaterkritik og teaterjournalistik.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere