ANMELDELSE: Vi bygger en vej, Odense Teater

"Vi bygger en vej" er den groteske virkelighed i farceformat

Odense Teater underholder med den groteske fortælling om Thomas B. Thriges Gade, der er en 61 år lang, pinlig farce i Odenses lokalhistorie.

5 ud af 6 stjerner

Det er svært at forestille sig nogen større farce, end dén om Thomas B. Thriges Gade i Odense. Og det tragikomiske ved den er, at den ikke udspiller sig på teaterscenen eller tv-skærmen, men i byrådssalen på Odense Rådhus.

Postyret begyndte i 1947, hvor gaden skulle være en løsning på myldretiden i byen, men først efter 23 års bureaukrati og sløvagtighed, hvoraf 11 af årene gik med at bygge den kun 650 meter lange gade, stod den færdig i 1970. Helt velfungerende blev den desværre aldrig, og i 1988 besluttede byrådet, at gaden skulle graves ned som en tunnel.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere