ANMELDELSE: Xistens, Teater Grob

Grobs robotskabte "Xistens" savner åbenlyst liv og ånd

Sargun Oshanas eksperiment "Xistens" på Teater Grob, hvor manuskriptet er skabt af en kunstig intelligens, er heldigvis langtfra åndelig føde.

3 ud af 6 stjerner

Det er måske årets mest interessante og opsigtsvækkende idé, som instruktør og nyligt udnævnte teaterdirektør på Teater Grob, Sargun Oshana, præsenterer med forestillingen "Xistens". For mens vores liv i stigende grad styres af algoritmer og kunstig intelligens – sikkert også meget mere, end vi tør forestille os – så har Teater Grob taget det næste skridt og fyret dramatikeren og sat en computer til at skrive manuskriptet.

GPT-3 er krediteret som dramatiker.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere