ANMELDELSE: Xistens, Teater Grob

Grobs robotskabte "Xistens" savner åbenlyst liv og ånd

Sargun Oshanas eksperiment "Xistens" på Teater Grob, hvor manuskriptet er skabt af en kunstig intelligens, er heldigvis langtfra åndelig føde.

3 ud af 6 stjerner

Det er måske årets mest interessante og opsigtsvækkende idé, som instruktør og nyligt udnævnte teaterdirektør på Teater Grob, Sargun Oshana, præsenterer med forestillingen "Xistens". For mens vores liv i stigende grad styres af algoritmer og kunstig intelligens – sikkert også meget mere, end vi tør forestille os – så har Teater Grob taget det næste skridt og fyret dramatikeren og sat en computer til at skrive manuskriptet.

GPT-3 er krediteret som dramatiker. Og selvom der givetvis står et helt hold af teknologiske menneskehjerner bag udviklingen af denne algo

Dette kræver et premium-abonnement

Få ubegrænset adgang til mortenhede.dk ved at oprette et premium-abonnement. Prisen er 99,- kroner om måneden. Du kan opsige dit abonnement når som helst.

Med et premium-abonnement får du adgang til hele arkivet med over 1000 anmeldelser af teater, samt aktuelle og eksklusive artikler. Derudover er du med til at støtte den professionelle teaterkritik og teaterjournalistik.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere