ANMELDELSE: Alle gode ting, Teatret Møllen

Stærk opsætning af “Alle gode ting” fra Teatret Møllen

balancerer formidabelt karakterskuespillet og det nærværende værtsskab i Duncan Macmillans monolog “Alle gode ting”.

★★★★★☆

I slutningen af 2020 spillede Frank Thiel monologen “Alle gode ting” på Nørrebro Teater. Forestillingen handler om en 7-årig dreng, der efter sin mors første selvmordsforsøg begynder at skrive en liste med ting, der gør ham glad. Listen følger ham op igennem livet og bliver mere og mere omfattende, imens barndommens erfaringer følger med.

Efter premieren på Nørrebro Teater satte jeg Frank Thiel på min liste. Den plads må han nu dele med , der spiller monologen i Teatret Møllens opsætning, som nu er på turné. For sikke en pragtpræstation!

Det er en forestilling, der i høj grad kræver indlevelse i karakteren og samtidig indeholder så meget publikumsinteraktion, at nærvær og naturlighed er helt afgørende faktorer. Den balance rammer meget præcist. Vi føler os velkomne i hans selskab, og han evner at skabe et trygt rum for publikum. Samtidig formår han subtilt at formidle karakterens følelsesliv med små, fine nuancer, så vi uvægerligt føle med ham.

Det bliver som en konstant dirrende fornemmelse af at være på grådens rand. I det ene øjeblik i medfølelse over den urimelighed og utryghed, vores hovedperson udsættes for, og i det næste øjeblik i lykke over hans møde med den første rigtige kærlighed.

Den engelske dramatiker Duncan Macmillan har skrevet et intelligent værk, der synes ekstremt gennemarbejdet, velovervejet, nuanceret og ikke mindst væsentlig. Det bliver ikke mindre genialt af at se den for anden gang med en anden skuespiller i hovedrollen. Det er vel sådan, man kender en klassiker; at den kan overleve flere opsætninger og flere forskellige skuespilleres fortolkninger.

“Alle gode ting” er produceret hos i Haderslev, og Thomas Clausen Rønnes sønderjyske dialekt, når han spiller hovedpersonens far ellers udtaler stednavne i det sønderjyske lokalområde, ryger nok delvist hen over hovederne på de unge mennesker, der oplevede forestillingen i Hvidovre denne dag på turnéen. Ikke desto mindre er det en naturlig styrke, som han fornuftigt bruger som virkemiddel i denne og andre forestillinger, og som på sin vis er et smukt varemærke for .

Jeg kan personligt slet ikke vente, til jeg skal se “Alle gode ting” for tredje gang med en ny skuespiller i hovedrollen. I mellemtiden kan jeg blot anbefale alle at se Teatret Møllens version, der spiller både hjemme i Haderslev og på turné i perioder frem til maj 2024.


Dramatiker: Duncan Macmillan | Oversættelse: Iscenesættelse: Medvirkende: Lyddesign: Produceret af:

Del dette med dit netværk