Syngepigerne på Bakken: Frække forstadsfruer med hedeture

Der går til tider lidt for meget overgangsalder og coronakilo i en ellers potent, morsom og særdeles moderne kabaret på .

★★★★★☆

Syngepavillonen har i 144 år været hjemsted for en pikant kabaret med attraktive kvinder på scenen og en lummer tone imellem nodelinjerne. Hvis man ikke har varme kinder, når man forlader den lille beværtning og vender tilbage til gyngerne og karrusellen på Dyrehavsbakken, så er der noget galt.

Heldigvis er alting præcis, som det skal være, i årets syngepigekabaret på . De fire kvinder strutter på hver sin måde. Måske ikke (længere) så meget med barm og balder, men til gengæld i stor stil med sangstemmer, humor og charme. Og typemæssigt er de vidt forskellige, hvilket gør dem til et stærkt hold.

For eksempel træder i karakter som kabarettens smukke værtinde med sangen ”Bakkesangerinden” (eller ”I den gamle pavillon”), der bliver hendes glansnummer denne aften. Og er skøn i rollen som holdets seriefraskilte middelklassemoster med en frivol vildbasse indeni.

kombinerer sine evner som sanger og sin komiske sans, når hun med perfekt timing leverer sangtekster, så vi både hører melodien og joken i hver enkelt linje. Også uden melodi får hun med sin underspillede komik nogle af aftenens største grin.

overpræsterer igen i år som sanger, og når hun får lov, flipper hun taget af den gamle pavillon. Hun er for vild! Og hendes rolle som holdets halvplørede man-eater spiller hun til perfektion.

Menopausefisk

Iscenesættelsen og koreografierne står skuespiller for, og med kyndig hånd har hun skabt en varieret kabaret, der fornemt veksler i stemning og intensitet, så vi får en helaftensoplevelse ud af forestillingen.

De i alt 25 musikalske numre, der traditionelt er en variation af klassikere og nyskrevne sange, er sammensat på en måde, så langtfra fremstår bedaget, men tværtimod som en moderne kabaret med fingeren på pulsen. Evergreens som ”Glemmer du”, ”Hængepilen” og den obligatoriske ”Køb blomster, køb blomster” blander sig med nye og tidsnære tekster af blandt andre og .

laver også den hyldest til Ulf Pilgaard, som man ikke mægtede ovre i cirkusteltet, hvor Pilgaards sidste sæson blev markeret med et halvhjertet sammenklip af tv-uddrag. Hos syngepigerne bliver det en hyldest med små midler, men med stor kærlighed. Så bliver han alligevel sendt pænt på pension.

Måske går dette års kabaret indimellem hen og bliver lidt for centreret omkring overgangsalderen og coronakiloene. Vi kommer vel først og fremmest på for at få en pause fra virkeligheden og kroppens forfald – ikke menopause.

Kabaretten spiller på Dyrehavsbakken til den 28. august 2021.


Tekster og musik: , , , m.fl. | Iscenesættelse: Medvirkende: , , og | Kapelmester: Produceret af:

Del dette indlæg