ANMELDELSE: Bartlebyerne, Teater Får302

Fællesskabet har ikke plads til statiske mennesker

"Bartlebyerne" på Teater Får302 er særdeles begavet, underholdende og tankevækkende teater om et menneske, der "foretrækker at lade være".

5 ud af 6 stjerner

Herman Melville er forfatteren bag novellen "Skriveren Bartleby", der er forlægget til Teater Får302's komiske perle "Bartlebyerne". Historien udspiller sig på et travlt advokatkontor, hvor skrivere og kopister - den ene mere sær end den anden – udfører kafkask papirarbejde på samlebånd. En dag ansætter advokaten en lovende skriver, den fåmælte Bartleby, som straks okser derudad som effektiv solist. Han er ikke en holdspiller, men han kan skrive, som få har skrevet før.

Da advokaten beder ham om at udføre en anden opgave, svarer han: "Jeg foretrækker at lade være".


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere