ANMELDELSE: Restaurant Europa, Jacque Lauritsen og AKUT360

Tiderne kan tidsnok skifte på Restaurant Europa

Matias Faldbakkens roman "The Hill" er blevet oversat til scenen i Jacque Lauritsens vellykkede dramatisering med titlen "Restaurant Europa".

4 ud af 6 stjerner

Vi befinder os i et baglokale til en restaurant, hvor kildevand med brus, frugtkasser og konserves fylder hyldemeterne. Skuespiller Jacque Lauritsen tager imod os som tjeneren, fortælleren og hovedpersonen, der synes at have arbejdet på Restaurant Europa i en menneskealder.

Han er på alle måder en tjener af den gamle skole med et veltrimmet overskæg og en kortklippet og velsat frisure. Han er høj og ranglet, let foroverbøjet - eller ludende, som han selv beskriver sig. Og så er han iklædt et traditionelt tjener-outfit med sorte bukser, en hvid habitjakke og et diskret slips med slipsenål. Tjenerens vigtigste værktøj, proptrækkeren, ligger i den højre jakkelomme, som den altid har gjort.

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere