ANMELDELSE: Carsten Bang : Alter Ego, Musikhuset Aarhus

Endnu et onemanshow med den midtjyske stand-up-komiker . “Alter Ego” er et klassisk og tilbagelænet comedyshow om at være flere forskellige versioner af os selv.

★★★★☆☆

er med sin jyske lune og klassiske standup-stil på turné med showet “Alter Ego”. Det er hans femte onemanshow, og denne gang er formen mere comedy end koncept, i forhold til hvad vi har set i hans tidligere shows.

Koncept er der ellers nok af. Vi ser Carsten Bangs fire alter egoer hænge i scenografien, og så får vi ellers klassisk comedy, som det er bedst; når det handler om ham, handler det om os allesammen. Vi har nemlig alle vores forskellige personligheder, som vi farer ind og ud af i forskellige situationer.

Det er identifikationen i materialet, der er kendetegnet ved Carsten Bangs materiale, og selvom joketypen synes noget ensartet, så er det en komik, der virker – ikke mindst til målgruppen denne aften i .

Carsten Bang - Alter Ego

har tidligere arbejdet med koncepter, hvor materialet til tider syntes at kredse unødigt meget omkring showets præmis, hvilket kan føles unaturligt og nærmest forceret. I dette show er Bang tilbagelænet og afslappet, og der er en høj grad af naturlighed over hans performance. Vi mærker en ro, som han – overraskende nok i forhold til hans udpræget midtjyske persona – ikke ellers forbindes med i sine tidligere onemanshows.

Man kunne ønske sig mere variation i joke-typerne og måske en , der presser sig selv lidt længere ud af sin komfortzone næste gang. Men “Alter Ego” er et vellykket onemanshow, der giver gode grin til de fleste og en blid start for publikummer, der endnu ikke er velbevandrede i stand-uppens særlige form.

“Alter Ego” er på turné til og med den 23. november 2017.


Medvirkende:

Del dette indlæg