ANMELDELSE: Cirkus Summarum 2019

Spøjse tv-figurer og velspillende DR Big Band

Dette års er en velproduceret forestilling med kendte Ramasjang-karakterer og , men manuskriptet savner spænding.

★★★★☆☆

er et sandt sammensurium af forældre – fra den tatoverede og muskeltætte amagerkaner til den blege bogorm fra forstaden. Men ét har de tilfælles: børnene.

For 11. år i træk slår i samarbejde med cirkusteltet op til børnecirkus. Overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde for børn og unge med muskelsvind, og valgsproget lyder: »Det er sjovt, når alle er med!«

Og alle er med. Når Motor Mille og de andre elskede hovedpersoner fra DR Ramasjangs persongalleri spørger om noget, lyder der et brøl af hundredvis af børnestemmer som svar. Sikken opbakning.

Selv om ligner et cirkus, er det langt tættere på klassisk børneteater end en cirkusforestilling. har skrevet et manuskript, hvor fuglen Fugl er klækket ud af et æg, og nu skal han finde ud af, hvem han er, og hvor han kommer fra.

På den måde har forædlet cirkusforestillingen med en handling. Samtidigt har man fjernet noget af det værste ved traditionelt cirkus, nemlig cirkusmusikken, og erstattet det med varieret og velspillet musik i alle genrer med .

Sammen med Silja Okkings sangstemme er åbningsnummeret i swingstil lækkert og stemningsfuldt, og det er på et niveau, der giver finalenummeret præstationsangst.

Det bliver dog en cirkusforestilling, som savner lidt artisteri. For selv om Motor Mille imponerer i trapez, og Onkel Reje laver et veludført udbrydernummer, så er de altså langtfra cirkusartister. De mest imponerende artister i manegen er de talentfulde cirkusbørn, der deltager i forestillingen. Men bare det at se de kendte tv-figurer i virkeligheden er en stor oplevelse for mange. Og de spøjse karakterer er da også lige til at knuselske.

Kristian Gintbergs overdrevent udklædte skurke fra “Ramasjang Mysteriet” er herligt platte, Mikkel Lomborgs storsyngende Hr. Skæg giver smil på læben, er kvik og kæk som Motor Mille, og er grænsesøgende og småvulgær som den piberygende Onkel Reje.

Årets forestilling er iscenesat af komiker og tryllekunstner , og scenografi og kostumer er skabt af . Og det mærkes på forestillingens store format og høje showmæssige kvalitet, at der står erfarne kræfter bag.

Indimellem bliver handlingen dog for kunstig, og forestillingen taber energien. Det er skønt med en simpel og meningsfuld fortælling, men den skal jo også gerne være interessant at følge med i. Dét er akilleshælen i dette års ellers velproducerede Cirkus Summarum.


Manuskript: | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , , , , m.fl. | Musik: | Scenografi og kostumer: | Koreografi: | Lysdesign: | Lyddesign: | Produceret af: og

Del dette indlæg